Suze su OK… To ti je Toti (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2016, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suze su OK… To ti je Toti (VIDEO)

Jug u delirijumu, Karlo Zampa jede mikrofon, trener se hvata za glavu, rukovodstvu kluba crvene obrazi, a iskreni navijač plače

Samo tri minuta na terenu su bili dovoljni Frančesku Totiju da nas podseti još jednom kakav je to unikat. Zašto je Kralj Rima i poslednji Gladijator u modernom fudbalu. Istrpeo je još jedno poniženje u klubu kojem verno služi 23 godine i onda pokazao da još ima baruta u starim nogama koje su nas dve decenije časšćavale >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbalskom čarolijom.

Kada je sve izgledalo kao gotovo, kada je Roma bila u nokdaunu, Lućano Spaleti se u maniru očajnika smilovao da uvede večnog kapitena u igru. Dobio je i što nije i što jeste zaslužio.

Nije zaslužio ova tri boda i pobedu, ali jeste hiljade unezverenih pogleda koji su u trenucima ekstaze i slavlja posle nekoliko sekundi osuđujuće bili upućeni ka njemu. Uhvatio se za glavu. U neverici. Kao da ne zna. Kao da je sve ovo slučlajno. Kao da je Frančesko Toti slučajno 23 godine u Romi, kao da je slučajno dao ovih 300 i kusur golova. Kao da je slučajno uradio sve one ”panenke”, lobove, slobodnjake, štikle, lažnjake… Sve ono što je lepo u fudbalu.

Sa dva gola u fudbalskom Koloseumu Rima, Toti je fudbalskom porukom naterao Spaletija da se poniženo uhvati za glavu, a rukovodioce Rome i onog Amera (koji se pravi da razume, a ne razume!) da im se zacrvene obrazi dok su gledali kako fudbalska ikona baca južnu tribinu i Olimpiko u deliriju.

Saigrači su poludeli i umalo pregazili Spaletija u stampedu ka Totiju dok je Kralj Rima trčao kao jugu. Komentatori su zaurlali, Karlo Zampa je verovatno u tom trenutku hteo da pojede mikrofon, a jednog navijača na Olimpiku je kamera uhvatila kako snima istoriju mobilnim telefonom i plače… Njegove suze su obišle planetu. I potpuno su OK. Toti je dobio i previše aplauza do sada. Prevazišao ih je. Zaslužuje nešto više. Kao ove suze na Olimpiku.

What #TOTTI does to people. #LEGEND pic.twitter.com/XWcbEC6oaS









Ali da je samo onaj momak… Koliko li je Romanista večeras zaplakalo…. Koliko iskrenih ljubitelja fudbala će zaplakati kada Toti 15. maja na San Siru bude poslednji put istrčao u dresu Rome. Ironija, a baš Toti je na tom stadionu nekog maja, 24. čini nam se, pre sedam godina zagrlio i ispratio u legendu Paola Maldinija u njegovom poslednjem meču pred domaćim navijačima. I tada je bilo suza…

Ostaju još te četiri utakmice. Lučano Spaleti bi trebalo da se potrudi da ih Toti ni slučajno ne započne sa klupe. Romino rukovodstvo ima još fore da vrati dostojanstvo i pita kapitena kada želi da završi. Makar to mu duguje.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.