Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2021, 22:46

Susret u Veroni, Piksi vraća Lijanka Vojnovića među Orlove

Selektor Srbije na ozbiljnom zadatku

Brazilski štoper srpskih korena Lijanko Vojnović nadomak je povratak u srpsku fudbalsku reprezentaciju, saznaje Kurir!

Momak koji se gotovo niotkuda pojavio i 2016. godine obukao dres omladinske reprezentacije Srbije sada bi mogao da zaduži opremu seniorskog tima Orlova, pošto je selektor Dragan Stojković Piksi s njim obavio razgovor prethodnog vikenda u Veroni. Piksi se na društvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mrežama pohvalio da se nalazi na stadionu Bentegodi gde je ispratio duel Verone i Torina, a kako je izjavio Kurir, šansa da Lijanko zaigra za Orlove je dobra.

“Iskoristio sam vreme lepo i korisno, jer sam se u Veroni video sa našim reprezentativcima. Pričao sam sa svima, sa četvoricom, utisci su veoma dobri“, rekao je za Kurir Dragan Stojković, a na pitanje kako sa četvoricom kada su u Veroni Darko Lazović i Ivan Ilić, odnosno Saša Lukić u Torinu usledio je odgovor s osmehom:

“Tu je i četvrti! Ovaj naš Brazilac Lijanko. I sa njim sam obavio razgovor. Deluje obećavajuće. Radimo na tome“.

Podsetimo, Lijanko Vojnović je debitovao za Srbiju u prijateljskoj utakmici protiv Španije u Staroj Pazovi, koju su gosti dobili rezultatom 2:1. Posle samo nekoliko meseci i četiri utakmice za omladinski sastav Srbije odlučio da kasnije ipak zaigra za U20 i U23 reprezentaciju Brazila. Kasnije nije uspeo da debituje za prvi tim. Pošto ima i italijanski pasoš zbog porekla sa majčine strane dobio je poziv i tamošnjeg Saveza. Lijanko Vojnović srpsko poreklo vuče po svom dedi Jovanu Vojnoviću, koji se kao sedmogodišnjak preselio u Brazil tokom Drugog svetskog rata.

Lijanko je evropsku karijeru započeo u Torinu gde je stigao jula 2017. iz Sao Paula za 7.000.000 evra. U januaru 2019. je otišao na šestomesečnu pozajmicu u Bolonju, ali se ipak vratio u redove Granata gde sada igra redovno. Ove sezone je skupio 22 nastupa u Seriji A, ukupno 24 uz dva meča u Kupu Italije, gde je postigao i jedan gol.

USKORO OPŠIRNIJE...

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PIKSI DOVODI BRAZILCA U REPREZENTACIJU: Stojković ojačao zadnju liniju!

Izvor: HotSport.rs, 11.Maj.2021

Dragan Stojković Piksi vredno radi i kada nema utakmica. Selektor naše reprezentacije primetio je odličnog defanzivca Torina, njegovo ime je Lijanko Vojnović i uskoro bi trebao da postane novi štoper reprezentacije Srbije. Lijanko je brazilac, srpskog porekla koji je 2016. godine nosio dres naše...

Nastavak na HotSport.rs...

Brazilac oblači dres Srbije: Piksi u Italiji našao novog reprezentativca

Izvor: OkRadio.rs, 12.Maj.2021, 12:06

Tokom svog boravka u Veroni, gradu ljubavi koji pamti po majstorijama sa Mundijala, selektor fudbalske reprezentacije Srbije obavio je razgovore sa Lijankom Vojnovićem (24). Brazilac čiji su preci iz Srbije ima mogućnost da bira nacionalni tim za koji će da igra u budućnosti, a nakon razgovora...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.