Šurbatović na samitu Fife u Dohi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2017, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šurbatović na samitu Fife u Dohi

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović prisustvuje dvodnevnom samitu nacionalnih federacija Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) u Dohi o unapređenju i razvoju fudbala na svim kontinentima i uključivanju saveza u donošenje odluka.

Kako je saopštio FSS na svom sajtu, ideja samita je da se u nizu sastanaka, sa manje formalnosti a više diskusije i dijaloga, unapredi razvoj fudbala na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svim kontinentima. Cilj je da se Savezi više uključe u kreiranje politike Fifa i donošenje odluka i teži se ka otvorenijoj razmeni mišljenja koja bi ubrzala ; realizaciju novih projekata.

Zbog velikog broja članica svetske kuće fudbala dolazak predstavnika organizovan je po grupama, pa su sastanku sa predsednikom Fife Đanijem Infantinom, generalnim sekretarom Fatmom Samurom i ostalim članovima Fife, osim Šurbatovića prisustvovali i rukovodioci iz Švedske, Ukrajine, Litvanije, Danske, Kipra, Bosne i Hercegovine, Nigerije, Katara, Sirije, Uzbekistana, Jemena, Iraka.

Na sastanku se razgovaralo o formatu Svetskog prvenstva 2026. godine, razvoju bazičnog i ženskog fudbala, kao i takmičenju mlađih kategorija.

Kako se navodi, Fifa ne želi da zapostavi nijedan aspekt fudbala i u koordinaciji sa Uefom u narednim godinama planira brojne projekte koji će fudbal na svim nivoima učiniti bolje organizovanim i pristupačnijim u svim delovima sveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.