Superligaši, smeta vam malo snega? (FOTO)

Izvor: B92, 11.Dec.2017, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Superligaši, smeta vam malo snega? (FOTO)

Svake zime i proleća srpski fudbal ima jedan veliki problem – sneg. Nije bitno da li je to 5 ili 50 centimetara, ne može da se igra.

Pomoslite, naravno, zašto bi se mučili u takvim užasnim uslovima, a onda prebacite kanal i pogledate neku od utakmica američkog fudbala (NFL) tokom decembra.

Takav slučaj je bio u nedelju, dok su se Napredak i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan mučili u blatu "Pod Bagdalom" zbog nekoliko cm snega, u Bafalu su Bilsi i Koltsi vodili žestoku bitku u pravim smetovima.

I to ne samo da su igrali tokom regularnih 60 minuta, što je u realnosti oko tri sata, nego su igrali i produžetak. Na kraju je bilo 13:7 za domaće Bilse, a junak je bio Lišon Mekoj koji je istrčao 156 jardi (oko 142 metra) iz 32 nošenja i jedan tačdaun.

Znači, moguće je trčati po snegu, i to čak i dok nekoliko mišićavih stokilaša te juri da te pokupi poput šlepera. Evo kako izgleda američki fudbal po snegu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.