Izvor: B92, 01.Okt.2009, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi navijača u Temišvaru

Temišvar -- U Rumuniji je došlo do navijačkih nerada u centru Temišvara uoči fudbalske utakmice između Temišvara i zagrebačkog Dinama.

Privedeno je 35 pristalica hrvatskog kluba, dok su četvorica povređena.Prema izveštajima rumunskih medija, došlo je do tuče navijača dva kluba u kojoj je učestvovalo više od 100 osoba. Policija je uspela da smiri situaciju tek kada su stigle dodatne snage, zbog čega je centar Temišvara bio potpuno blokiran

Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencija Hina prenosi da je sukob u centru grada započeo nakon što su domaći navijači počeli da provociraju pristalice Dinama povicima "Srbija, Srbija", kao i pesmama navijača beogradskih klubova Partizana i Crvene zvezde.

Do sukoba navijača došlo je i na samom stadionu, ali je dolazak pripadnika specijalne policije smirio situaciju.

Organizatori su utakmicu između Temišvara i Dinama proglasili utakmicom visokog rizika, zbog čega je najavljen angažman oko 1.000 policajaca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.