Sukob navijača i policije u Užicu

Izvor: RTS, 08.Okt.2012, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob navijača i policije u Užicu

Navijačka grupa "Firma" sukobila se sa pripadnicima policije tokom fudbalske utakmice između FK Sloboda iz Užica i FK Vojvodina iz Novog Sada. Priveden Đorđe Letić zbog osnovane sumnje da je napao i povredio policajca.

Na jučerašnjoj fudbalskoj utakmici, između FK Sloboda iz Užica i FK Vojvodina iz Novog Sada, pred kraj meča, na južnoj tribini, namenjenoj gostujućim navijačima, došlo je do sukoba između navijačke grupe "Firma" i policije. Zbog osnovane sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je napao i povredio policajca priveden je Letić Đorđe (1991) iz Novog Sada, kome je određeno policijsko zadržavanje.

Sukob se dogodio tako što je jedan od navijača pokušao da sa tribine stadiona uđe na teren. Policija je intervenisala u nameri da ga spreči, zatim je grupa od oko 20 navijača "Firme" iskoristila priliku, napala policiju i izazvala sukob.

Policajac Etemović Abiz iz Prijepolja, zadobio je povrede u predelu glave u potiljačnom delu u vidu rasekotina. Policajac je napadnut s leđa i udaren više puta metalnom kopčom kaiša za pantalone.

Povređenom policajcu ukazana je lekarska pomoć, povrede su sanirane, a lekarska intervencija je završena tako što je policajac završio sa tri kopče na glavi.

Sindikat srpske policije najoštrije osuđuje ovaj i svaki drugi, ničim izazvan, napad na policiju, na sportskim takmičenjima i manifestacijama i zahteva od reformisanog i nezavisnog sudstva da u skraćenom postupku, izgrednike i napadače primereno kazni u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.