Šuker: Uveren sam u pobedu Hrvatske nad Španijom

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 23:00

Šuker: Uveren sam u pobedu Hrvatske nad Španijom

Bivši hrvatski fudbalski reprezentativac Davor Šuker uveren je da će Hrvatska u nedelju pobediti Španiju u finalu Lige nacija i tako doći do svog prvog trofeja.

"Pre svega želim da čestitam Španiji i Hrvatskoj na zasluženom ulasku u finale. To je finale iz snova, biće jako lepo za sve ljubitelje fudbala", izjavio je Šuker, a prenela Hina.

Hrvatska i Španija će u nedelju u 20.45 igrati u Roterdamu finalni meč Lige nacija.

"U poslednjim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utakmicama između te dve reprezentacije, pobeda je češće odlazila na stranu Španije. To su dve velike reprezentacije, koje igraju dobar fudbal. Španija je u periodu promena, a mi se već godinama takmičimo na visokom nivou pa se nadam pobedi Hrvatske, poštujući pritom Španiju", rekao je Šuker.

"Na terenu će biti jako puno dobrih igrača, ali ključ bi mogao biti u našem Luki Modriću. Uveren sam da će nas ovaj put odvesti do pobede. Hrvatski igrači i navijači zaslužuju takav veliki trijumf", dodao je on.

Šuker, najbolji strelac Svetskog prvenstva 1998. na kom je Hrvatska osvojila bronzanu medalju, veruje da su pred 37-godišnjim kapitenom Hrvatske još godine fudbala.

"Nadam se da nam ostaje još puno, jako puno godina, u kojima ćemo uživati u Luki Modriću kao fudbaleru. On je referentni igrač za svakoga", napomenuo je Šuker.

Pohvalio je selektora Zlatka Dalića sa kojim je Hrvatska pre šest meseci došla do bronze na Svetskom prvenstvu u Katru, i do srebra na Svetskom prvenstvu 2018. u Rusiji.

"Zlatko Dalić je jedna od najvažnijih ličnosti zadnjih godina. Znao je reprezentaciji dati lični pečat pa su došli rezultati. Nadam se, i želim mu pobedu, jer je sjajan trener. On je trener koji služi kao primer i kog svi cene. Znam koliko bi mu značila ova pobeda", izjavio je Šuker.

Davor Šuker, bivši napadač Sevilje i Real Madrida, rekao je da "svako zna" šta njemu lično predstavljaju Španija, njen fudbal i navijači.

"Malo pomalo (Španija) će se vraćati na mesto koje zaslužuje. Najbolji pokazatelj je ova Liga nacija. Ima novog selektora, sa dobrim igračima, a svakome je potrebno vreme", zaključio je Šuker.

Španija je izborila finale pobedom od 2:1 nad Italijom, dok je Hrvatska sa 4:2 posle produžetaka bila uspešnija od Holandije, domaćina završnog turnira Lige nacija.

Španija na trofej čeka od 2012. godine kada je osvojila Evropsko prvenstvo. Hrvatskoj bi pehar Lige nacija bio prvi trofej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.