Suđenje Džajiću počinje sutra

Izvor: Blic, 30.Jan.2011, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Džajiću počinje sutra

Suđenje bivšem direktoru fudbalskog kluba Crvena zvezda Draganu Džajiću i dvojici njegovih saradnika, zbog sumnje da su protivpravno prisvojili oko 10 miliona evra od transfera pet fudbalera u strane klubove, počeće sutra u Višem sudu u Beogradu. Gotovo tri godine posle hapšenja, na optuženičkoj klupi će se, osim Džajića, naći i bivši funkcioneri Zvezde Vladimir Cvetković i Miloš Marinković, i fudbalski menadžer Ranko Stojić.

Sudsko veće sudije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Danka Lauševića zakazalo je suđenje i za 1, 2, i 3. februar. Džajić, Marinković i Cvetković terete se za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, za koje je zaprećena kazna zatvora do 12 godina. Njima će se suditi zbog optužbi da su protivpravno prisvojili višemilionske novčane iznose u evrima, dolarima i markama od prodaje fudbalera Zvezde Gorana Drulića, Zorana Njeguša, Perice Ognjenovića, Nemanje Vidića i Ivana Dudića.

Nijedan od fudbalera, prema izjavama koje su dali novinarima posle saslušanja pred istražnim sudijom, nije teretio Džajića, Cvetkovića i Marinkovića, niti su ih optužili da su se okoristili njihovim novcem.

Viši sud u Beogradu sproveo je istragu protiv Džajića, Marinkovića i Cvetkovića, koja je pokrenuta u februaru 2008. godine povodom Drulićevog transfera, dok je kasnije proširivana zbog još četiri sumnjiva transfera. Oni su uhapšeni 5. februara 2008. godine i u pritvoru su proveli pet meseci.

Istraga je protiv Džajića i Cvetkovića sprovedena zbog sumnje da su od transfera fudbalera Zorana Njeguša u madridski Atletiko protivpravno prisvojili 3,5 miliona maraka. Džajić i Marinković se terete da su od transfera Nemanje Vidića u moskovski Spartak protivpravno prisvojili dva miliona evra, a Džajić se još sumnjiči da je sa fudbalskim menadžerom Rankom Stojićem od transfera fudbalera Ivana Dudića u portugalsku Benfiku protivpravno prisvojio pet miliona nemačkih maraka. Svoj trojici na teret se stavlja da su protivpravno prisvojili deo novca od transfera Perice Ognjenovića u madridski Real, odnosno oko dva miliona dolara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.