Subotić: Sve je moguće

Izvor: Politika, 02.Jun.2013, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotić: Sve je moguće

Belgija jeste favorit na papiru, ali, to u ovakvim mečevima ništa ne znači, kaže defanzivac Srbije i član Borusije iz Dortmunda.– Ivanović:„Ne smemo da gubimo nadu”. – Kolarov:„Novo iskustvo za mlade igrače

Nada poslednja umire. Prošla su vremena kada je naš najbolji fudbalski tim visoko podignutih glava  odlazio u inostranstvo. Prošla su vremena kada su nas respektovale najbolje evropske reprezentacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Vremena su se brzo promenila, pa danas, nažalost, Srbija više ne predstavlja bauk u međunarodnim fudbalskim okvirima. Retke su reprezentacije koje u superlativu govore o našem fudbalu. Zato Srbiji ostaje da se u nekom budućem periodu, ponovo sama izbori za svoj status, rejting, koji joj svakako pripada. Jer, nije da nemamo igrače, imamo ih i to svuda u svetu, ali, nekako, kao da nam nedostaje vođa na terenu.

Do kraja kvalifikacija za svetsko prvenstvo ostala su još tri kola. Naše najbolje fudbalere u petak u Briselu očekuje revanš sa Belgijancima, kojima je ova utakmica, bar što se tiče krajnjeg iskoda tiče, veoma važna. Važna je i nama, ali, ne u tolikoj meri, s obzirom da na tabeli puno zaostajemo za vodećim dvojcem. Ali, pobeda bi svakako ,zalečila mnoge rane.

Neven Subotić, štoper Borusije iz Dortmunda, kaže da Srbija ne treba da se predaje, sve dok god postoji nada.

– U fudbalu je sve moguće. Istina je da je Belgija favorit na papiru, da je u daleko boljoj poziciji od nas, ali, to ne znači da u Brisel idemo tek reda radi. Takođe je tačno je da je većina igrača umorna zbog duge sezone, ali, kada je u pitanju igra za reprezentaciju, tu ne postoji nikakva alternativa, jer svaka utakmica je poseban izazov, kaže Subotić.

Izostanak mladog štopera Matije Nastasića, zbog žutih kartona, po rečima Neneva Subotića jeste hendikep ali Srbija ima odlične igrače u odbrani.

– Belgija ima snažnu ekipu, ali, verujem da i Biševac i Rajković mogu uspešno da obave sve zadatke.

Nažalost, ekipa iz Dortmumda je nedavno poražena u finalu Lige šampiona. Kako ste doživeli taj poraz?

– Teško kao i većina mojih saigrača, ali, trudim se da to zaboravim. Bilo pa prošlo. Sada sam potpuno posvećen obavezama u reprezentaciji, sve to ostaje iza mene, preboleo sam poraz, priznaje Neven Subotić.

Mnogi su pomislili da je kapiten Srbije Branislav Ivanović putovao u Barselonu zbog pregovora, međutim, njegova poseta jednom od najlepših gradova Španije bila je druge prirode. Ivanović se priključio ostalim reprezentativcima a pred susret u Briselu kaže:

– Čelsi je zaslužio trofej u Ligi Evrope i zbog toga sam srećan, međutim, sada imam nove obaveze. Ne smemo da gubimo nadu moramo da se brzo spremamo, jer svako od nas želi pobedu nad Belgijom. Iako su nas pobedili u Beogradu nisu nas nadigrali i ta utakmica na neki način treba da bude naš putokaz i pred sudar u petak, hrabri svoje saigrače sjajni Ivanović.

Od Aleksandra Kolarova se očekuje da svojom mirnoćom, svojim snažnim udarcima bude stalna pretnja protivniku.

– Umorni smo posle duge i naporne sezone, ali, ova slatka obaveza mora da se ispoštuje na najbolji način. Za mlade igarče ovo jeste nova šansa da se pokažu u pravom svetlu, možda je meč sa Belgijom za neke fudbalere i prava prekretnica u karijeri. A na nama iskusnijim igračima je da im svojom mirnoćom i znanjem pomognemo, rekao je Kolarov pred duel sa Belgijancima.

----------------------------------------------

Marković: Spreman sam

Nema sumnje da selektor Mihajlović veliku nadu polaže u mladog Lazara Markovića i njegovu brzinu. Fudbaler Partizana uverava da je potpuno spreman za petak.

– Povreda je sada prošlost, potpuno sam spreman da odgovorim svim zadacima. Velika je čast što sam u reprezentaciji, moj saigrač Mitrović se odlično uklopio.

Dragan Todorović

objavljeno: 03.06.2013.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.