Struka kaže - jedan penal postoji, drugi ne, ali nije onako kako mislite!

Izvor: Sportske.net, 24.Okt.2018, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struka kaže - jedan penal postoji, drugi ne, ali nije onako kako mislite!

Zdravko Jokić, stručni konsultant na RTS-u, komentarisao je odluke sudije Ziberta iz Nemačke.

Nakon Feliksa Briha, možemo reći da je još jedan nemački sudija oštetio srpski fudbal. Ovoga puta Crvenu zvezdu, s tim što ovoga puta nije toliko uticalo na rezultat.

Radi se o sudiji Zibertu koji je danas dosudio dva penala za Liverpul, a mnogi smatraju da je prvi potpuno neopravdano dosuđen.

Šta kaže komentator suđenja na RTS-u?
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
"Tačna odluka sudije. Na ovom rangu takmičenja to ne prolazi. Mane je gurnuo loptu, a Filip Stojković umesto da prati tu loptu, išao je da spreči igrača nedozvoljenim korišćenjem ruke. I da je van kaznenog prostora, bio bi faul. Ovde je očigledna namera", rekao je Zdravko Jokić, komentator suđenja na Radio televiziji Srbije.

Ipak, za drugi gol smatra da nije bilo elemenata za penal.

"Igra lopte rukom se kažnjava samo ako igrač namerno igra loptu rukom. Ovde nije bilo namere", rekao je on.

Inače, suđenje je prokomentarisao kao veoma nesigurno od strane nemačkih sudija koji su često igračima Crvene zvezde dosuđivali faulove i sankcionisali ih kartonima, za razliku od Fabinja koji je imao dosta kredita danas.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.