Stavljena tačka na još jednu evropsku ligu zbog koronavirusa

Izvor: Sportske.net, 15.Maj.2020, 17:38

Stavljena tačka na još jednu evropsku ligu zbog koronavirusa

Fudbalski savez Kipra otkazao je danas sezonu zbog pandemije koronavirusa.

Savez je doneo takvu odluku nakon što su medicinski stručnjaci odbacili set zdravstvenih protokola koje je Savez predložio i insistirali da se poštuju samo smernice nadležnih.

Savez je naveo da nije mogao da ispuni zahtev da se cela ekipa stavi u dvonedeljni karantin ako neko od njih bude zaražen koronavirusom.

Uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prekida sezone, Omonija, Anortozis, APOEL i Apolon su bile četiri prvoplasirane ekipe i sledeće sezone igraće u evropskim takmičenjima.

Savez je odlučio da se prva liga od naredne sezone poveća za dva kluba, na 14. Ove sezone neće biti ispadanja iz lige, ali će dva prvoplasirana drugoligaša izboriti plasman u viši rang.

Na osnovu te odluke, za dve sezone liga će se vratiti na 12 klubova, pošto će ispasti četiri, a dva najbolja drugoligaša preći će u prvu ligu.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.