Stanje ranjenog navijača stabilno, Marakana suspendovana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2010, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanje ranjenog navijača stabilno, Marakana suspendovana

BEOGRAD - Zdravstveno stanje mladića koji je sinoć teško povređen hicem iz vatrenog oružja u tuči navijača za vreme fudbalske utakmice između Crvene zvezde i OFK Beograda je stabilno, izjavio je Tanjugu portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.

Mladić je operisan, a dobio je povrede unutrašnjih organa i grudnog koša, rekao je jutros Jovanović.

"Mladić je zadobio teške povrede opasne po život. Ranjen je u stomak i odmah je podvrgnut operativnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahvatu", izjavio je sinoć Jovanović.

Mladić je zadobio teške povrede hicem iz vatrenog oružja u tuči navijača za vreme polufinalne utakmice fudbalskog kupa Srbije između Crvene zvezde i OFK Beograda.

Incident se dogodio u drugom poluvremenu utakmice na severnoj tribini stadiona Crvene zvezde, kada je 21-godišnji navijač pogođen hicem u stomak, nakon čega je prebačen kolima hitne pomoći u Klinički centar.

U tuči na stadionu povređeno je još nekoliko osoba, a posle utakmice huligani su nastavili sa nasiljem. Grupa navijača Crvene zvezde oštetila je nekoliko autobusa Gradskog saobraćaja.

Suspendovan stadion Crvene zvezde

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je danas da pokrene postupak protiv Crvene zvezde, zbog incidenta na jučerašnjoj kup utakmici protiv OFK Beograda, kada je jedan navijač teško ranjen iz vatrenog oružja.

Istovremeno je odlučeno da do okončanja disciplinskog postupka Crvena zvezda neće moći da igra na svom stadionu.

U saopštenju komisije se navodi da će, s obzirom na težinu prekršaja, disciplinski postupak biti vođen po hitnom postupku, uz striktno poštovanje svih važećih propisa Fudbalskog saveza Srbije.

Delegacija Zvezde posetila ranjenog navijača

Delegacija fudbalskog kluba Crvena zvezda posetila je na Hirurškoj klinici Kliničkog centra Srbije Igora Vrelića.

Predsednik i generalni sekretar "crveno-belih" Vladan Lukić i Anđa Kleut, kao i kapiten tima Nikola Lazetić, razgovarali su sa povređenim navijačem, poželeli mu brz oporavak i obećali da će klub brinuti o njemu i njegovom lečenju.

"Želim pre svega da iskažem ogorčenost što jednog mladog čoveka srećem u ovakvim okolnostima. Lekari su, hvala Bogu, optimisti i veruju da će se Igor potpuno oporaviti. Kapiten Lazetić mu je preneo pozdrave svih igrača i rekao da ga čekaju na stadionu već do kraja prvenstva da se zajedno radujemo novim pobedama. Igor se veoma obradovao našem dolasku", rekao je Lukić.

Osuda nasilja na utakmici

Ministarstvo omladine i sporta najoštrije je osudilo nasilje na utakmici Crvena Zvezda - OFK Beograd, kada je Igor Vrelić zadobio teške povrede hicem iz vatrenog oružja i pozvalo sve nadležne organe da u što kraćem roku rasvetle slučaj i privedu krivce pravdi.

Ministarka Snežana Samardžić-Marković pozvala je sve članove Saveta za borbu protiv nasilja u sportu da zajedničkim snagama intenziviraju napore na sprovođenju mera koju su definisane Akcionim planom i zatražila sazivanje sednice Saveta.

Ona je naglasila da "nema tolerancije prema nasilju, kako u sportu, tako i u celom društvu" i da je neophodno poštovanje preporuka Saveta Evrope o radu redarske službe.

Ministarka je istakla značaj odstranjivanja nasilja iz sporta i naglasila da se neće tolerisati propusti odgovornih za bezbednost navijača na tribinama.

Prema njenim rečima, neophodno je da navijači sami iz svojih redova odbace one kojima je jedini cilj zloupotreba sporta u nasilničke svrhe.

"Učinite to i budite odgovorni prema svojim klubovima, ali i prema mladima kojima su sportisti idoli i koji zbog takvih scena ne dolaze na tribine da navijaju", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.