Šta je Advokat doneo Srbiji? Ništa!

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2014, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je Advokat doneo Srbiji? Ništa!

Nova šamarčina od kojih bride obrazi. Novi debakl fudbalske reprezentacije Srbije! Posle "velesile" Jermenije, utakmicu sa Albanijom ćemo da preskočimo, novu lekciju sramotno lošim zvezdicama Srbije očitala je Danska, reprezentacija skromnih mogućnosti, koji je na stadionu Partizana izgedala kao supersila. Razlog - za protivnika je imala očajnu, bledu, izgubljenu selekciju Srbije.

Možda i zna da trenira nekog - ali, što se nas tiče, nema blage veze: Dik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Advokat

Dva velika takmičenja smo propustili, na putu smo da preskočimo i EP u Francuskoj 2016. godine, za koji nikada lakše nismo mogli da se plasiramo (UEFA povećala broj reprezentacija sa 16 na 24 na završnom tuniru). I tamo nas neće biti ako se ne dogodi neko čudo. A čuda se ne dešavaju tako često.

 

Šta smo dobili dolaskom Dika Advokata, renomiranog holandskog trenera, koji je na zalasku karijere odlučio da sreću okuša u Srbiji? Tri utakmice, tri jalova izdanja "orlova". Mnogi se verovatno sada pitaju: Ah, gde je Siniša Mihajlović? A pljuvali smo Mihu kada je želeo da uvede red u reprezentaciju, da se zna kada se dođe u Staru Pazovu, kako treba da se ponaša, da se ne dolazi u otadžbinu na odmor, rekreaciju, da se samo vidi rodbina..

 

Advokat je kao "Alisa u zemlji čuda". U Srbiju svrati kad je okupljanje reprezentacije, ne pada mu napamet da možda ovde provede neku nedelju, da vidi i našu jadnu, ali našu Super ligu, ne zna mentalitet igrača, navike... Igra, pa to je katastrofa. Danci su se u drugom poluvremenu poigravali sa našim zvezdicama koje brane boje velikih klubova, ali u reprezetantaciji - to su neki drugi igrači!

 

Kako je počelo ovo okupljanje? Tako što je zvao Bastu i Ignjovskog, a kada su oni došli, onda ih je precrtao sa spiska. Dalje, po kom osnovu Danko Lazović igra pre Filipa Đorđevića ili Aleksandra Mitrovića, koji je pre desetak dana dao gol Arsenalu u Ligi šampiona. Seća se Advokat Lazovića iz Holandije, kada je igrao za Fejenord, Vitese i PSV, ali tada je to bio neki drugi Lazović, a na ovaj na zalasku karijere. Ako je hteo golgetera iz Srbije, zašto nije pozvao Petra Škuletića? Kako to da ne svrati nekada u Srbiju da vidi najboljeg strelca lige, koji briljira u dresu Partizana?

 

Kaže lepo "poslovica" da riba od glave smrdi! Šta će sada da kaže predsednik FSS Tomislav Karadžić? Loš mu bio Ljubinko Drulović! Nije čovek iskusan, "samo" se sa klincima popeo na krov Evrope. Hteo je iskusnog stručnjaka i pogodio je - na radost naših protivnika u grupi. Alarm  je upaljen, zato odmah smeniti Advokata i vratiti Drulovića da "vadi kestenje iz vatre", ako se oni mogu još izvaditi. Dosta nam je tih renomiranih stručnjaka na papiru.

 

Kakvo li će sada opravdanje razmažene srpske zvezdice da imaju? Možda im je teren bio loš, možda trava ne valja...Možda osećaju veliki pritisak. Sreća njihova, pa nije bilo gledalaca da ih isprate kao dolikuje - sa salvama zvižduka. Kolarovu je posle remija sa Jermenijom bio kriv narod, "forumaši" koji su se drznuli da kritikuju njega i ostale zvezdice. Kaže još zamenik kapitena (nije igrao protiv Danske zbog povrede) da nemaju pravu podršku. A neka se seti Kolarov i njegovi saborci kad su zaslužili aplauze!? Koju je to selekciju od ugleda njegova generacija pobedila? Nijednu...

 

Pravićemo mi Mihu od blata...
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.