Srednjoškolci sa Zvezdare na okruglom stolu o toleranciji

Izvor: Blic, 16.Nov.2012, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednjoškolci sa Zvezdare na okruglom stolu o toleranciji

U okviru Zvezdarijade danas je u Opštini Zvezdara održan okrugli sto na temu „Ja, drugi i drugačiji“ na kome su zvezdarski srednjoškolci imali priliku da se uključe i podstaknu na razmišljanje o načinima prevazilaženja različitosti, paralelnog funkcionisanja i usaglašavanja sa drugačijima od nas, podizanju nivoa tolerancije i razumevanja.

Domaćin Okruglog stola bio je Ivan Ergić, nekadašnji fudbalski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reprezentativac, koji je igračku karijeru završio u Bursi. Ovaj mladi erudita, ali i poeta, je sa mladima podelio svoja razmišljanja i stavove o sportu, navijanju, navijačima i huliganima, ali i raznim drugim vrstama netolerancije (nacionalnoj i verskoj netrpeljivosti, sukobima među generacijama i polovima...).

Posle kratkog filma „Pozitivna strana navijanja“ Damnjana Tadića, koji se na interesantan način bavi razlikovanjem navijača od huligana i različitim pogledima na njih od strane stručnih lica, ali i samih navijača, koji su pogledali, mladi su se vrlo aktivno uključili u diskusiju i zaključili da je navijanje za svoj tim pozitivno, ali da je neophodno negovati toleranciju i poštovati drugačije mišljenje.

„Zvezdarijada”, koja se treću godinu za redom održava u zvezdarskim srednjim školama, ima za cilj da svojim sadržajima iz oblasti kulture, umetnosti, kreativnih ideja, sadržajima koji su maštoviti i zabavni, oplemeni atmosferu u kojoj mladi žive.

Narednih dana u okviru „Zvezdarijade” će se realizovati i:

-16.11.2012. godine-u Šestoj beogradskoj gimnaziji, Ulica Milana Rakića 33, u 13:00 sati, nastavak Škole filma

-17.11.2012.-u Bibioteci „Branko Miljković", Bulevar kralja Aleksandra 298, nastavak radionice „Kreativno pisanje”, u 10:00 sati

-17.11.2012.-u OMŠ „Vladimir Đorđević", Jagićeva 5, u 10:00 sati, počinje Škola gitare

-01.12.2012.-u Građevinsko tehničkoj školi, Ulica Hajduk Stankova 2, počinje Škola programiranja

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.