Izvor: BKTV News, 05.Avg.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin želi da igra za reprezentaciju Kosova

Devetnaestogodišnju fudbaler Aleksandar Šošić izjavio je da je spreman da obuče dres fudbalske reprezentacije Kosova, u razgovoru za lokalne medije.

Naime, ovaj momak, koji trenutno brani boje FK Drite iz Gnjilana, ne vidi ništa sporno u tome da obuče dres samoproglašene države Kosovo.
„Najbolje je što svi razumemo fudbalski jezik, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << univerzalan. Jednog dana, kad se stvari budu slegle, igrao bih za Kosovo, zašto da ne“, poručio je Šošić za list „Zeri“.
Kako navodi autor teksta, u trenutku ove izjave otac mladog fudbalera se nervirao što njegov sin daje intervju prištinskom listu.
On je izjavio da je u ovom klubu, za koji je nedavno potpisao, u početku imao problema zbog nerazumevanja albanskog jezika, ali je dodao da su mu saigrači, koji su poznavali srpski, pomogli uputivši ga u fudbalski žargon na albanskom.
„Imao sam nekoliko ponuda iz Srbije, ali ja sam s Kosova i nije mi se napuštala porodica. Odlično sam prihvaćen u novom klubu, iako na početku nisam znao jezik. Ipak, neki saigrači su znali srpski, pa su me malo naučili albanskih reči, tako da danas komuniciramo“, kazao je Šošić.
Izvor: hotsport.rs
Foto: Zeri
The post Srbin želi da igra za reprezentaciju Kosova appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbin hoće da igra za Kosovo?

Izvor: Press, 05.Avg.2014

Prištinski dnevnik Zeri konačno je pronašao Srbina, fudbalera spremnog da se jednog dana, kad to bude odlučio selektor Albert Bunjaku, stavi na raspolaganje reprezentaciji takozvane republike Kosova. Reč je o Aleksandru Šošiću (19), stanovniku južne srpske pokrajine, koji trenutno igra za tim...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.