Srbin oborio transfer rekord šampiona Švedske

Izvor: B92, 05.Avg.2023, 08:46

Srbin oborio transfer rekord šampiona Švedske

Fudbalski klub Spartak iz Subotice se oprostio od svog dosadašnjeg igrača Srđana Hrstića i potvrdio da su Šveđani za njega izdvojili do sad rekordan novac.

Prema navodima pojedinih medija, u pitanju je suma od 1,5 miliona evra koliko će pripasti Subotičanima, plus 15% od naredne prodaje.

Hrstić je kao tinejdžer debitovao za Spartak i od tada je bio standardan u postavi subotičkih "Plavih golubova".

Već kao 20-godišnjak je stasao u ozbiljnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << superligaškog igrača i to nije prošlo neprimećeno i van Srbije. Švedski šampion Heken je bio najkonkretniji i poslednjih dana je završio transfer ovog darovitog mladića.

Spartak se u međuvremenu oprostio od Srđana i poželeo mu sve najbolje u nastavku karijere.

"Došao je čas rastanka. Posle šest sezona iz Spartaka odlazi naš napadač Hrstić Srđan. Došao je u Spartak 10.03.2017. i do danas je odigrao 74 utakmica, na kojima je postigao 15 golova i ostvario 2 asistencije. Za ovaj period, Srđan je osvojio srca svih navijača, ali i ljudi iz kluba. Karijeru nastavlja u švedskom Hekenu koji je šampion te države. Transfer koji je Srđan ostvario je rekord kako švedskog kluba Heken, tako i subotičkog Spartaka.Hvala ti za sve što si uradio za nas, želimo ti mnogo uspeha i zdravlja u nastavku karijere, zauvek ćeš biti deo naše plavo-bele porodice", kaže se u poruci Spartaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.