Srbija može da bude ponosna

Izvor: RTS, 14.Maj.2011, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija može da bude ponosna

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater ocenio je da Srbija može da bude ponosna na ono što je do sada ostvarila u tom sportu.

"Srbija se trenutno nalazi na 16. mestu naše rang-liste, što je odlična pozicija", napomenuo je Blater na svečanosti otvaranja naše "Kuće fudbala" u Staroj Pazovi.

Čelnik FIFA je istakao je ključna misija te organizacije "razvoj fudbala" i dodao da je "fudbal mnogo više od šutiranja lopte".

"Fudbal >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je deo našeg društva. On je zasnovan na disciplini, borbenosti, fer-pleju i školi života koja treba da bude uključena u naš obrazovni sistem", rekao je Blater.

On je slikovito objasnio kako je došlo do izgradnje centra u Staroj Pazovi naglasivši da "nisu bili dovoljni ni gol, ni dva gola", već je bio "potreban het-trik".

"Sami nismo mogli da izgradimo ovaj velelepni objekat. Pomogli su nam Ministarstvo sporta Republike Srbije i opština Stara Pazova, na čijoj se teritoriji nalazi ovo zdanje", zaključio je Blater.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.