Srbija i fudbaleri - počnimo ljubav ispočetka FOTO

Izvor: Mondo, 29.Avg.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i fudbaleri - počnimo ljubav ispočetka FOTO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin kaže da je reprezentaciji potrebna podrška kao što je ima Zvezda u prvenstvu i u Evropi. Irci su skenirani, a pobeda je bitna zbog ambijenta.

Po ko zna koji put pišemo ovu rečenicu - fudbalska reprezentacija Srbije na novom početku!

Od 2010. godine u svetu i u Srbiji se dogodilo mnogo toga. A to je bila godina kada smo poslednji put bili na velikom takmičenju - >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Slušali smo razna obećanja, pogotovo fudbalera koji su govorili: "Evo, sad ćemo, majke mi", "Kad ako ne sad" i slično... A onda bi nas razočarali, pa ponovo... Naravno da se izgubila vera u srpsku fudbalsku reprezentaciju, koju je tek u obrisima počeo da vraća Siniša Mihajlović. A onda se dogodio novi fijasko i ponovo zvižduci sa praznih tribina.

Slavoljub Muslin je sada na kormilu nacionalnog tima, a prethodnih nedelja svedoci smo kampanje iz Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i pokušaju animiranja ljubitelja fudbala da dođu i direktno podrže fudbalski tim (timove - mislimo i na Mladu reprezentaciju).

Na konferenciji za novinare u "Kući fudbala", Muslin je ponovo pozvao publiku da podrži nacionalni tim: "Bez navijača ne možemo ništa da uradimo", zavapio je selektor.

"Potrebna nam je podrška kao što ima Zvezda i u domaćem prvenstvu i u Evropi, ali kao i što imaju naši protivnici Vels, Austrija, Irska. U prethodne dve prijateljske smo imali lepu podršku, a nadam se da ćemo protiv Irske na stadionu 'Rajko Mitić' imati još bolju. Nemam tremu, jedva čekamo da se pojavimo na stadionu. Vidim i po javnosti da se jedva čeka početak kvalifikacija, nadam se da će dobro da se završi po nas", kaže Muslin.

A šta će fudbaleri da rade i kako će da se ponašaju?

"Svi su izrazili želju da se bore i daju maksimum za državni grb. Jednu ekipu ne čini jedan ili dvojica igrača, već 25 ili 27 kao što sam ja pozvao. Ukoliko se budu borili i budu igrali kao u prethodne tri prijateljske utakmice možemo da očekujemo uspeh", rekao je Muslin novinarima u Staroj Pazovi.

Prvi protivnik Srbije na putu ka Rusiji jeste Republika Irska, reprezentacija koja je igrala na minulom Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Muslin kaže da je protivnik skeniran:

"Radimo ono što smo započeli u prethodne tri utakmice. Dobro smo izanalizirali Irce, znamo ih, na nama je da dobro spremimo meč", rekao je Muslin i dodao da je pobeda bitna kako bi se napravio dobar ambijent u i oko reprezentacije.

Na pitanje novinara da li je utakmica protiv Irske najvažnija u novom ciklusu kvalifikacija, Muslin je odgovorio da nije, ali da je "dosta važna".

"Ne, sve su važne. Ovo je samo jedna od 10 utakmica u kojoj svaka nosi tri boda. Mada, ova nam je sada najvažnija. Bitno je da počnemo pobedom", odgovorio je Muslin.

On je dodao da je mali problem to što dosta igrača nema veliku minutažu u klubovima, ali da ne želi alibi da traži.

"Imamo dobre igrače. Pavlović i Stoiljković daju golove, Mitrović se polako vraća i to su dobre vesti. Na nama je da napravimo dobar ambijent pred start kvalifikacija... Srećan sam što iz prethodnog kola nema povređenih igrača, to je najvažnije. Svi su dobro raspoloženi. Jedva čekamo da nastavimo da radimo ono što smo počeli u maju i junu. Raspoloženje i atmosfera je jako dobra, nadamo se dobrom radu u narednih sedam dana".

Na okupljanju sa timom će biti i suspendovani Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov.

"Matić je došao, dok će Kolarov biti sa nama od četvrtka. Pep Gvardiola (trener Mančester sitija) ga nije pustio ranije", raportirao je je Muslin.

Utakmica između Srbije i Republike Irske biće odigrana u ponedeljak, 5. septembra na stadionu "Rajko Mitić". Početak u 20.45 časova.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.