Specijalista za evrogolove

Izvor: Politika, 21.Apr.2011, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalista za evrogolove

Vezista Intera i kapiten naše fudbalske reprezentacije Dejan Stanković novim prelepim pogotkom rešio prvi meč polufinala Kupa Italije. – S centra pogodio mreže Đenove i Šalkea

Kapiten naše fudbalske reprezentacije Dejan Stanković specijalizovao se za postizanje evrogolova i potvrdio da ima i snažan i precizan, ali i tehnički prefinjen udarac. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Tek što je fantastični pogodak protiv Šalkea 6. aprila u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, kada je već u 25. sekundu gotovo s centra volejom matirao Manuela Nojera, na zvaničnom sajtu Uefe proglašen jednim od najlepših u istoriji ovog takmičenja, stigao je novi. Pre dva dana vezista Intera rešio je prvi polufinalni susret Kupa Italije s Romom na rimskom „Olimpiku” izvanrednim golom sa oko 25 metara (1:0). Rafiniranim udarcem spoljnim delom kopačke desne noge poslao je projektil, koji se zario u mrežu iza leđa nemoćnog golmana Donija i doneo „crno-plavima” pobedu i veliku prednost pred revanš 11. maja na svom stadionu.

Stanković je do sada za Crvenu zvezdu, Lacio, Inter i našu reprezentaciju odigrao 708 zvaničnih utakmica i bio strelac 126 puta. Međutim, brojni su oni, koji s punim pravom mogu da se svrstaju u velemajstrorske i koji pune i novinske stupce i vrte se na televizijskim špicama.

Još kao 19-godišnjak pokazao je da ima razoran udarac. Sada već davne 1997. godine u tadašnjem Kupu pobednika kupova Zvezda je izgubila u Ekerenu s 3:2, a Stanković je evrogolom postignutim sa ivice šesnaesterca, kada je zakucao loptu pod prečku, najavio blistavu karijeru.

Nastavio je Italiji, a „uža specijalnost” postali su mu golovi protiv sadašnjeg gradskog rivala Milana, čiju je mrežu tresao prelepim i preciznim udarcima u dresovima i Lacija i Intera. Na „čizmi” još ne zaboravljaju derbi 27. oktobra 2006. završen s 4:3, a koji je upravo obeležio Stanković. Dobio je loptu od Majkona i raspalio s preko 20 metara i poslao je u desni gornji ugao skamenjenog Dide. Tri godine kasnije Inter je pregazio „crveno-crne” s 4:0, a konačan rezultat postavio je naš internacionalac novim evrogolom. Muntari ga je poslužio, a ovaj prihvatio loptu i sa preko 25 metara snažnim i preciznim udarcem pogodio levi gornji ugao.

Sjajnu akciju u februaru 2009. Stanković je krunisao pogotkom, na asistenciju Ibrahimovića zakucao je loptu u mrežu i doneo novu radost „interistima” u duelu s gradskim rivalom.

Među fudbalofilima nisu izbledela ni sećanja na bombu protiv Kjeva sa oko 30 metara, kada je iskosa s desne strane pogodio suprotne raklje.

Da gol protiv Šalkea nije slučajan potvrđuje i pogodak postignut protiv Đenove na stadionu „Luiđi Feraris” 18. oktobra prošle godine, kada je golman Amelija loše ispucao loptu, a Stanković je iz prve s 50 metara poslao u praznu mrežu.

Đ. Smiljanić

objavljeno: 21.04.2011
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Stanković: Čim negde kiksnemo krene paljba po nama

Izvor: Blic, 22.Apr.2011, 10:20

Dejan Stanković nema previše razumevanja za kritiku kojoj je Inter izložen u italijanskim medijima čim napravi neki kiks...Nakon što je prelepim golom omogućio aktuelnom prvaku Evrope i Italije da dođe do minimalne pobede u prvom polufinalnom meču Kupa protiv Rome, a uoči prvenstvenog duela...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.