Španija u finišu srušila Portugal i plasirala se na finalni turnir

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2022, 16:18

Španija u finišu srušila Portugal i plasirala se na finalni turnir

Fudbaleri Španije savladali su kao gosti Portugaliju sa 1:0 u poslednjem kolu Grupe 2 A Lige nacija i time obezbedili prvo mesto i plasman u plej-of. U istoj grupi Švajcarska je savladala Češku sa 2:1. Plasman na završni turnir izborile su i selekcije Holandije, Hrvatske i Italije.

Rasplet u grupi doneo je Špancima plej-of, a Švajcarcima opstanak u A Ligi nacija. Švajcarcima je to pošlo za rukom nakon dve vezane pobede, prvo protiv Španije, a večeras i protiv direktnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konkurenta Češke.

Konačna tabela Grupe 2:

Španija 11

Portugalija 10

Švajcarska 9

Češka 4

Portugalcima je bio potreban samo bod u duelu sa Španijom. Dugo su čuvali nerešen rezultat da bi Španci u finišu uspeli da dođu do gola. U 88. minutu pogodio je Morata i svom timu doneo pobedu i plasman u plej-of.

Švajcarci su nakon pobede nad Španijom u poslednjem kolu savladali Češsku sa 2:1 i obezbedili opstanak u A Ligi nacija.

Domaćin je poveo preko Frulera u 29. minutu, samo minut kasnije Embolo je udvosreučio prednosr Švajcaraca. U 45. minutu susreta Česi uspevaju da smanje zaostatak, strelac je bio Šik i tako postavio konačan rezultat.

Šeško kao Van Basten – Slovenija izbacila Švedsku 

Slovenački fudbaler Benjamin Šeško podsetio je na legendarni gol Marka van Bastena i izbacio Švedsku. Supertalentovani Šeško je u duelu Slovenije protiv Švedske dao gol koji se na kraju ispostavio sudbonosnim.

Slovenija je u poslednjem kolu Grupe 4 Lige B Lige nacija remizirala na gostovanju Švedskoj rezultatom 1:1.

Time je Slovenija opstala u grupi Srbije na trećoj poziciji, dok je u Ligu C ispala Švedska.

Šeško je gol postigao u 28. minutu, a izjednačio je Forsberg, ali su mreže mirovale do kraja meča.

Škotska odlela, Ukrajina ostaje u Ligi B

Fudbaleri Škotske ostvarili su plasman u Ligu A Lige nacija nakon i ostavili Ukrajinu bez istog uspeha. U Ukrajini u poslednjem kolu Grupe 1 Lige B Lige nacija desio se remi u Krakovu rezultatom 0:0.

Taj rezultat bio je dovoljan za Škote da ostanu prvi na tabeli sa 13 bodova i zadrže Ukrajince na drugom mestu sa 11.

U drugom meču ove grupe Irska je pobedila Jermeniju sa 3:2 i time opstala u Ligi B, dok je protivnika poslala u niži rang.

Egan i Obafemi bacili su Jermene na kolena i u 52. minutu je bilo 2:0, ali je do kraja meča usledila drama.

Dašjan i Spertsjan su za samo dva minuta doneli izjednačenje, ali je heroj Irske bio Brejdi sa penala u 91, dok su gosti na kraju dobili čak dva crvena kartona.

Završni turnir Lige nacija u Roterdamu i Enšedeu

Završni turnir fudbalske Lige nacija biće odigran u holandskim gradovima Roterdam i Enšede od 14. do 18. juna naredne godine, prenose holandski mediji.

Plasman na završni turnir izborile su selekcije Holandije, Hrvatske, Španije i Italije.

Evropska fudbalska unija (UEFA) još nije saopštila kada će biti žreb polufinalnih parova. Međutim, lokalni mediji tvrde da će Holandija igrati u prvom polufinalu 14. juna na stadionu "De Kajp" u Roterdamu, a drugo polufinale će biti dan kasnije u Enšedeu.

Meč za treće mesto biće odigran 18. juna u Enšedeu, dok je finale istog dana u Roterdamu.

Holandski mediji navode da je UEFA preporučila da oba stadiona na kojima bude odigran završni turnir Lige nacija budu u istom gradu ili da budu udaljeni do 150 kilometara.

Holandski mediji podsećaju da su domaći navijači očekivali da mečevi budu igrani na "Johan Krojf areni", ali je ovaj stadion u Amsterdamu zauzet za koncerte, koji će biti održani u junu naredne godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.