Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2021, 21:10

Španija ponovo igra fudbal: Zgaženi Slovaci i Moratini demoni! Neka drhte Hrvati (VIDEO)

Crvena Furija sjajnom partijom stigla do završnice Prvenstva Evrope – 5:0

Španija je igrala fudbal, skoro kao nekada. Španija je napadala sa šestoricom igrača u poslednoj trećini. Španija je pobedila i demone Alavara Morate i sopstvene slabosti, i ne tako davno loše odluke Luisa Enrika u prethodnim mečevima.

Španija je na kraju ubedljivo savladala Slovačku (5:0), i poslala jasnu poruku Hrvatskoj sa kojom će ukrstiti koplja u Kopenhagenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u okviru osmine finala.

Mogu da imaju slab dan (čak i dva), da iritiraju sopstene navijače, kao i ostatak Evrope, upornim insistiranjem na pas igri, i neambicioznim napadačkim pokušajima. Ali kada su u svom elementu zaslužuju da budu deo završnice Prvenstva Evrope. To niko ne može da im spori.

Dubravka with an absolute farce of an own goal 🤣 #ESP #SVK pic.twitter.com/hcBuyktcBR

Kada im je voda bila do grla Španci su odigrali najbolji meč na turniru. Prosto su kvalitetom i tehničkom superiornošću pregazili Slovačku, pretvoriše događaj u Sevilji u utakmicu na jedan gol. I povremenu reviju promašaja. Sve što je uprskao u prethodnim mečevima, selektor Španije Luis Enrike je popravio večerašnjim odlukama i rokadama u timu. Ofanzivnu potentnost izlečio je ubacivanjem Sarabije u startnu postavu, dok je sa Serhiom Busketsom u veznom redu Španija izgledala mnogo kompaktnije. Kada se tome doda da je Moreno bio raspložen na poziciji krila, jasno je zašto su Slovaci bili pod baražnom vatrom od prvog trenutka.

Laporte scores his first goal for Spain 🇪🇸

Great timing 😉 pic.twitter.com/z6NVmchkn5

U idiličnu sliku dominacije izlazio je samo Alvaro Morata. Nastavio je napadač Juventusa da hoda po žici tragičara, pošto je u ranoj fazi meča promašio jedanesterac. Svemu je prethodilo gaženje Kokea.

Dubravka je pročitao Alvara Moratu i držao Slovake u životu, ali se sudbina žestoko poigrala sa čuvarom mreže Njukasla. Sve što je do tada uradio Dubravka je prosuo u 31. minutu kada je očajno reagovao posle šuta Sarabije i pogođene prečke. Loše je procenio jednu sveću Dubravka i poput Aumana postigao autogol.

Sa Dubravkom skrhanog samopouzdanja i očajnom odbranom, koja je delovala dezorijentisano, Slovaci i nisu mogli bolje da prođu. Bilo je tu i reakcija na nivou amatera, ali je jasno da za to zasluge pripadaju i Špancima.

Moglo je već posle 30 minuta da bude mnogo više lopti u mreži Dubravke. Ali je odlično prvo poluvreme zaokružio Laport spretnom reakcijom posle asistencije Morena.

Uživala je publika u Sevilji u izdanju Španije. Igrali su domaćini kao u selektorskim mandatima Del Boskea i Luisa Aragonesa. Nije bilo zadovoljavanja postignutim. Želeli su Španci da zgaze Slovačku i pošalju poruku Hrvatskoj. Slovačka praktično nije šutnula ka golu Španije.

Sjajno je plesao u Sevilji Pablo Sarabija, lepo je reagovao na centaršut Đordija Albe u 56. minutu. Stigao je vrlo brzo da upiše i asistenciju, nakon što je proigrao Ferana Toresa. Mučno je bilo gledati Slovake kako jedva čekaju da se utakmica završi. Svesni su bili gosti da su ispunili sve preduslove za istorijski poraz. Kada je Juraj Kucka pogodio sopstvenu mrežu, visio je rezultat koji će biti zapisan u brojnim sportskim almanasima. Španija je nastavila da kidiše i spletom okolnosti nije postigla još neki pogodak. A mogla je još nekoliko.

SLOVAČKA - ŠPANIJA 0:5 (0:2)

/Dubravka 30ag, Laport 45+3, Sarabija 55, Tores 66, Kucka 71ag/

Stadion: Olimpijski stadion (Sevilja)

Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija)

Slovačka (4-4-1-1): Dubravka - Pekarik, Šatka, Škrinjar, Hubočan – Haraslin, Kucka, Hromada (od 46. Lobotka), Mak – Hamšik – Duda (od 46. Duriš).

Španija (4-3-3): Unai Simon - Aspilikueta (od 76. Traore), Garsija (od 71. Tores), Laport, Alba - Koke, Buskets (od 71. Alkantara), Pedri - Sarabija, Morata (od 66. Tores), Moreno (od 76. Ojarzabal).

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.