Izvor: Piplmetar.rs, 08.Jan.2024, 07:31

Spaleti: „Živi smo i idemo u Nemačku da odbranimo titulu“

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Lućano Spaleti dao je svoj prvi intervju u 2024. godini za državnu televiziju „Rai due“, osvrnuvši se na predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, na budućnost „azura“, kao i na pokretanje Superlige.
Italija je aktuelni šampion Evrope, ali je žestoko uzdmana jer se nije kvalifikovala na poslednja dva Mundijala.
Kvalifikacije za Euro su bile poput glasa >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << koji se diže sa dna jame u koju smo pali, koji viče svetu da smo i mi tu i da smo življi nego ikad„, kazao je Spaleti i dodao:
Plasman na EP nam omogućava da odemo u Nemačku da obranimo titulu koju smo osvojili 2021, ali ima još puno posla,“ naglasio je.
Spaleti je istakao da prati i analizira igrače, objasnivši svoje planove za budućnost Italije u godini Evropskog prvenstva.
Moja dužnost je da gledam, posmatram i saznam sve ono što može naterati ljude da slave. Pojavili su se igrači poput Kajodea, Ranijerija, Koleoša i Kasadeija. Pratimo ih neko vreme. Bove je izvestan i svidelo mi se njegovo ponašanje u poslednje vrijeme. Zatim Prati i Kalafjori. Poslednji je siguran u sredini odbrane i na levoj strani i spreman je za reprezentaciju„, otkrio je.
Desni bek Majl Kajode (19) i štoper Luka Ranijeri (24) članovi su Fiorentine, Luka Koleošo (19) je krilni igrač Barnlija, Ćezare Kazadei (20) je vezista Čelsija, Edoardo Bove (21) nosi dres Rome, defanzivac Rikardo Kalafjori (21) Bolonje, a vezista Mateo Prati Kaljarija.
Spaleti se osvrnuo i na mogućnost pokretanja Superlige.
Gubimo lepe mirise i ukuse prošlosti. One tradicije i ljude koji slave oko zastave. Kao da sutra pišu samo oni koji imaju moć. Neko želi da nametne koji je jedini fudbal vredan gledanja. Nisu shvatili da će ljudi nastaviti da biraju fudbal koji im najviše odgovara d

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.