Soker je počeo da pobeđuje fudbal: Karate potez Diskeruda i nemilosrdni Vud, Nemci videli moćne Amerikance (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 10.Jun.2015, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soker je počeo da pobeđuje fudbal: Karate potez Diskeruda i nemilosrdni Vud, Nemci videli moćne Amerikance (VIDEO)

Gece doveo Pancere u vođstvo, ali Jenkiji su slavili na kraju

Amerikanci su postali ozbiljna fudbalska nacija. Svakome mogu da zagorčaju život, čak i i aktuelnom svetskom šampionu pred više od 40.000 njihovih navijača na Rajnenergi stadionu. Tome se svakako najviše obradovao upravo bivši selektor Pancera, a sada Jenkija Jirgen Klinsman. Njegovi izabranici ostvarili su pobedu u prijateljskom meču i poslali svetu više nego jasnu poruku da više ne igraju soker, već >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pravi fudbal: Nemačka – SAD 1:2 (1:1).  

Na početku uopšte nije izgledalo tako. Pogotovo kada je Gece na asistenciju Hermana već u 12. minutu matirao golmana Cilera. To je bio njegov najbrži gol za reprezentaciju, poslednji je bio onaj u finalu Mundijala u Brazilu protiv Argentine, kada je zablistao u 113. minutu. Jenkiji se nisu predavali. Oslobodili su se početnog pritiska i uspeli da izjednače preko karate poteza Diskeruda u 41. minutu.

U nastavku meča na terenu je postojao samo jedan tim – SAD. Klinsmanova mašinerija počela je da melje. Uglavnom se igralo na polovini domaćina. Krckali su gosti njihovu odbranu i nekako je uvek nedostajala prava završnica da Ziler ponovo vadi loptu iz svoje mreže. Najbliži tome bio je Moris u 76. i Bredli u 83, ali uspeo je Vud dva minuta pre kraja za konačnih 2:1. SAD je tako, posle Meksika i Holandije, oborio na pleća i Nemačku.



U drugom prijateljskom meču Švajcarska je rutinski pobedila Lihtenštajn sa 3:0. Dva gola je postigao Džemaili, a jedan Šaćiri.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.