Smit bacio 8 tačdauna i 656 jardi

Izvor: B92, 30.Sep.2012, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smit bacio 8 tačdauna i 656 jardi

Američki fudbal je sport u kojem akteri često ostvare neke neverovatne učinke, a jedan takav imao je Judžin "Geno" Smit.

Kvorterbek Zapadne Virdžinije je u neverovatnoj pobedi nad Bejlorom od 70:73 bacio čak 656 jardi i osam tačdauna.

Smit je tako u direktnom duelu bio bolji od Nika Florensa koji je za Bejlor bacio pet tačdauna i 581 jard. Obojica su oborila rekord Roberta Grifina III, prošlogodišnjeg osvajača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hajsmen trofeja (najbolji spotista godine), a sada zvezde Vašington Redskinsa.

Njegov učinak je tim impresivniji što nije bacio ni jedan presečen pas, a imao je više tačdauna nego nekompletnih pasova (45/51). Smit je pet tačdauna bacio Stedmanu Bejliju koji je skupio 303 jarde.

"Možete li mi molim vas reći kako može bolje od ovoga?", pitao se posle meča trener Zapadne Virdžinije Dejna Holgorsen.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.