Izvor: Nezavisne Novine, 15.Mar.2017, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šmajhel i Lester u istoriji, Juventusov minimalac

Fudbalski klubovi Lester Siti i Juventus plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Lester je nakon poraza u gostima (2:1) kod kuće savladao Sevilju sa 2:0 i tako izborio plasman u osam najboljih, dok je Juventus minimalnom pobjedom potvrdio prolazak u četvrtfinale najelitnijeg klupskog takmičenja.

Fudbaleri aktuelnog šampiona Engleske nisu imali ni malo lak zadatak nakon poraza od 2:1 u gostima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ali su hrabro ušli u meč što im se na kraju isplatilo.

Sevilja je prva došla u priliku. Već u četvrtom minutu golu Lestera zaprijetio je Samir Nasri, ali je njegov udarac zaustavio Šmajhel.

Sljedeću veliku priliku na utakmici imao je Lester u 27. minutu i pretvorio ju je u pogodak. Centaršut iz slobodnog udarca uputio je Mahrez, a Ves Morgan je poslao loptu u donji desni ugao za 1:0.

L2---0S by clipsbh

Do kraja poluvremena Španci su pokušavali da dođu do pogodka, ali je odbrana engleskog tima dobro posložena pa nije bilo većih prilika. Lester je većinom nove prilike tražio iz kontri i polukontri.

Prvo veliko uzbuđenje u drugom dijelu utakmice dogodilo se u 54. minutu. Opasan udarac uputio je Eskudero sa distance ali je lopta završila na prečki.

Već u sljedećem napadu u istom minutu Lester duplira prednost. Veliku radost šampionu Engleske donio je Olbrajt.

%#//#% by YNWAHD

Bilo je jasno da Sevilja mora da ide na sve ili ništa, jer su joj sada za direktan prolazak bila potrebna dva gola. Pokušavali su igrači španskog tima da probiju odbranu Lestera, ali im to nije najbolje polazilo za nogom, jer i kada bi zaobišli defanzivce, na golu ih je zaustavljao sjajni Kasper Šmajhel.

Sa druge strane Lester je povremeno prijetio iz kontri i polukontri.

Od 74. minuta Sevilja ostaje sa ddeset igrača na terenu. Nakon sukoba sa Vardijem, drugi žuti karton dobio je Samir Nasri.

Pet minuta kasnije Sevilja je u sjajnoj prilici da dođe do pogotka. Sviran je penal za Špance, ali je ponovo u centru pažnje Šmajhel koji skida šut Nzonzija.

Sevilja nije odustajala, ali Lester je odličan bio u odbrani a uspio je i da zaprijeti nekoliko puta. Ipak rezultat je ostao nepromijenjen, pa su Englezi postigli istorijski uspjeh. U istoriju je ušao i Kasper Šmajhel koji je prvi golman ikada što je uspio da u obje utakmice nekog dijela eliminacione faze odbrani po jedan penal.

Italijanski šampion je nakon gostujuće pobjede od 2:0 ugostio i savladao Porto minimalnim rezultatom.

Prvu priliku imao je Juventus preko Dibale u trećem minutu koji je šutirao izbliza preko prečke. Domaći su igrali nešto bolje u odnosu na rivala, ali utakmica odmiče u laganom ritmu, što "Satroj dami" više i odgovara. Dibala je nastavio da pravi probleme gostujućim fudbalerima.

Prvi udarac u okvir gola Juventus je imao u 24. minutu kada je Mandžukić šutirao direktno u Kasiljasa. Domaći su izveli prvi korner tek u 38. minutu, Alves je prepustio loptu Dibali, on je centrirao, ali Mandžukić nije bio precizan glavom poslije dobrog skoka.

Direktan crveni karton zbog igranja rukom u padu, kada je lopta išla u gol, dobio je Pereira, dosuđen je jedanaesterac, a Dibala donosi vođstvo svojoj ekipi u 41. minutu.

Soareš je propustio najbolju priliku za Porto u 49. minutu. Uspio je da se oslobodi Benatije, krene sam ka golu, šutirao je iskosa, Bufon je već bio savladan, ali je lopta prošla tik pored dalje stative.

Pjaca je potom poslije dodavanja Mandžukića petom pokušao na drugoj strani, ali je lopta otišla pored Kasiljasovog gola.

Žota je imao priliku da izjednači u 82. minutu. Poslije pasa Otavija, iskosa sa lijeve strane lobovao je golmana, ali lopta ipak nije završila u Bufonovoj mreži.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.