Slovačka ima novog selektora

Izvor: Sportske.net, 01.Dec.2020, 23:24

Slovačka ima novog selektora

Štefan Tarkovič imenovan je danas za selektora fudbalske reprezentacije Slovačke, nakon što je sa mesta privremenog selektora reprezentaciju odveo na Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Tarkovič je na mesto privremenog selektora Slovačke došao u oktobru ove godine, pošto je dotadašnji selektor Pavel Hapal dobio otkaz zbog loših rezultata u Ligi nacija.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Fudbalski savez Slovačke saopštio je da je Tarkovič potpisao ugovor do kraja 2021. godine, s mogućnošću produžetka ako se reprezentacija kvalifikuje na Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Slovačka je do plasmana na Evropsko prvenstvo došla pobedom u baraž meču protiv selekcije Severne Irske, posle produžetaka.

Na Evropskom prvenstvu Slovačka će igrati u Grupi E sa selekcijama Španije, Švedske i Poljske.

Tarkovič je bio asistent Jana Kozaka kada se Slovačka plasirala na kontinentalno prvenstvo 2016. godine i kada je reprezentacija igrala osminu finala gde je poražena od reprezentacije Nemačke.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri 47-godišnjak je trenirao nekoliko slovačkih klubova medju kojima i Žilinu, Košice i ekipu Tatran Prešova.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Kolumbija otpustila selektora

Izvor: Sportske.net, 02.Dec.2020, 15:24

Porazi su učinili svoje....Portugalski trener Karlos Keiroš napustio je mesto selektora fudbalske reprezentacije Kolumbije...Saradnja je sporazumno raskinuta, objavio je nacionalni savez...Rastanak je usledio posle poraza od Urugvaja kod kuće sa 3:0 i Ekvadora u gostima sa čak 6:1 u kvalifikacijama...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.