Sledeće godine petorica sudija

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Okt.2010, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeće godine petorica sudija

Generalni sekretar Svetske fudbalske federacije Žerom Valke rekao je da bi eksperimentalni sistem po kome pet sudija deli pravdu morao da postane pravilo već sledeće godine kako bi se koristio na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014.
Valke je kazao da će FIFA 2011. početi trogodišnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << obuku sudija za Mondijal. Svaki arbitar će morati da je pohađa sa pomoćnicima, bilo da je njih dvojica ili četvorica.
Sistem sa pet sudija trebalo bi da se testira sve do 2012, ali nije isključeno da komisija FIFA za uvođenje pravila već u junu odluči da poveća broj pomoćnika.
Podrška fudbalske javnosti ne bi trebalo da izostane posle brojnih grešaka sudija na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.