Skromni Pele

Izvor: RTS, 10.Apr.2012, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skromni Pele

"Karaoke" imaju pregršt trofeja ali u riznici nemaju olimpijsko zlato. Znate zašto nemamo tu medalju? Jer ja nisam igrao, skromno je konstatovao Pele.

Legendarni brazilski fudbaler Pele rekao je danas da njegova reprezentacija u riznici trofeja nema olimpijsko zlato, samo zato što on nikada nije igrao na Olimpijskim igrama.

"Znate zašto nemamo tu medalju? Pa, zato što sam ja počeo profesionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da igram fudbal sa 16 godina, a u moje vreme profesionalci nisu mogli da nastupaju na Olimpijski igrama", skromno je konstatovao Pele.

U međuvremenu su promenjena pravila, pa na Olimpijskim igrama mogu da igraju profesionalni fudbaleri mlađi od 23 godine, plus trojica starijih.

"Imamo sjajn tim, naši 23. godišnjaci već su nosioci igre i vreme je da osvojimo tu medalju, prvo u Londonu, a zatim u Riju 2016. godine", poručio je Pele.

Kako je najavljeno za Brazil će u Londonu igrati standardni A reprezentativci Nejmar i Ganso, što petostruke šampione sveta čini favoritom broj 1.

Pre četiri godine u Pekingu zlatnu medalju osvojila je Argentina predvođena Lionelom Mesijem, dok je Brazil sa Ronaldinjom morao da se zadovolji bronzanom medaljom. Brazilci imaju i bronzu iz Atlante 1996, kao i srebrne medalje iz Los Anđelesa 1984. i Seula 1988. godine.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.