Siti juri triplu krunu i 330 miliona evra

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 18:18

Siti juri triplu krunu i 330 miliona evra

Fudbalski klub Mančester siti mogao bi da zaradi oko 330 miliona evra ako osvoji Ligu šampiona, Premijer ligu i FA kup.

Britanski mediji navode da je Mančester siti favorit za osvajanje "triple krune", koja bi donela veliko bogatstvo engleskom klubu.

Mančester siti je u prvom meču polufinala Lige šampiona odigrao bez pobednika, 1:1 sa Realom u Madridu, a revanš duel je naredne nedelje u Engleskoj.

Britanski mediji navode da bi osvajanje LŠ engleskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klubu donelo zaradu od oko 135 miliona evra.

"Građani" su prvi na tabeli Premijer lige sa 82 boda, dok drugoplasirani Arsenal ima bod manje i utakmicu više. Mančester siti će do kraja sezone igrati sa Evertonom, Čelsijem, Brajtonom i Brentfordom. Britanski mediji ističu da bi u klub iz Mančestera stiglo oko 190 miliona evra ako osvoji petu titulu u poslednjih šest sezona u Premijer ligi.

Finale engleskog FA kupa je na programu trećeg juna, a sastaće se Mančester junajted i Mančester siti. Trofej FA kupa donosi zaradu od 4,5 miliona evra. Britanski mediji na kraju podsećaju da će Mančester siti ako osvoji LŠ igrati na Svetskom klupskom prvenstvu, a nagrada za njegovo osvajanje iznosi oko 58 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.