Šišanje usred utakmice zbog ’antiislamske’ frizure

Izvor: Press, 11.Apr.2016, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šišanje usred utakmice zbog ’antiislamske’ frizure

Sportski zvaničnici u Saudijskoj Arabiji navodno su zabranili fudbalerima u toj zemlji da nose frizure koje se smatraju ’antiislamskim’.
foto: b92.net
Tako je utakmica između Al Hilala i Al Šababa u subotu prekinuta da bi se golman gostuju Valid Abdulah ošišao po pravilima Saudijske fudbalske federacije.
U video snimku koji se proširio Internetom, vidi se da sudija šiša Abdulaha, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koji je do početka imao popularnu ’čirokanu’, pre nego što mu je dao dozvolu da se vrati na terenu.
Odluka o zabrani ’antiislamskih’ frizura došla je posle odluke čelnika omladinskih organizacija u Saudijskoj Arabiji da se stane na putu fenomenu ekcentričnih frizura. 

U jednim novinama se čak u petak pojavio članak u kojem se traži kazna za sportiste čije „bizarne frizure deca žele da imitiraju“.


Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.