Širer na klupi Njukasla do kraja sezone

Izvor: Blic, Beta, Tanjug, 01.Apr.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širer na klupi Njukasla do kraja sezone

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Alen Širer predvodiće ekipu Njukasla do kraja sezone, preneli su kasno večeras britanski mediji.

Legendarni napadač "svraka", koji je za popularni klub sa severoistoka Engleske na 404 utakmice postigao 206 pogodaka, preuzeće dužnost od privremenog trenera Krisa Hatona. Dosadašnji šef stručnog štaba Njukasla Džo Kiner u februaru je bio primoran da se povuče posle operacije zbog problema sa srcem. Širer će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao trener debitovati u Njukaslu, čije je boje branio punih deset godina. Njegov prevashodni zadatak biće da sa "crno-belima" obezbedi opstanak u Premijer ligi pošto klub posle 30 kola zauzima 18. mesto na tabeli sa 29 bodova i ima dva boda manje od Blekburna, prvog tima "iznad crte".

"Oduševljen sam, ali žao mi je što se vraća u klub u ovakvim okolnostima. Voleo bih da dobije višegodišnji ugovor, jer je on pravi čovek za ovaj trenutal. Alan je najveći profesionalac koga poznajem. Očajno stanje u kojem se Njukasl nalazi zahteva radikalne mere. Nadam se da će uspeti da vrati u život ekipu", rekao je bivši predsednik Hol, koji uživa veliki ugled među navijačima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.