Sindikat: Orkestrirane odluke FSS

Izvor: B92, 26.Feb.2015, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat: Orkestrirane odluke FSS

Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost optužio je Fudbalski savez Srbije za višegodišnju korupciju i neravnopravan tretman fudbalera i klubova Superlige.

U saopštenju Sindikata ističe se da je FSS od osnivanja Arbitražnog suda odluke donosio u korist određenih klubova, da nisu svi imali isti tretman, a kao primer navodi se slučaj nekadašnjeg fudbalera čačanskog Borca Ivana Babića.

"Poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u nizu "orkestriranih odluka" je izvršna odluka Komisije za žalbe FSS koja najblaže rečeno vređa inteligenciju svakog čoveka. Babić je u maju 2014. godine podneo zahtev za raskid ugovora zbog višemesečnih neplaćenih zarada. Iako klub više nije računao na njega, Babić je sve obaveze ispunio u celosti do kraja ugovora. Arbitražna komisija Zajednice Superlige usvojila je zahtev igrača da mu se plate sve zaostale zarade do kraja ugovora posle čega je Borac uložio žalbu, koja je kasnije prihvaćena", navodi se na sajtu Sindikata.

Dalje se navodi da je Komisija za žalbe FSS preinačila prvostepenu odluku, ali i napravila niz namernih propusta na štetu fudbalera, kao što je to da Babić nije imao pravo žalbe i da je ugovor raskinut jednostrano, iako se nigde ne pominje ta reč.

SPFN apeluje na nadležne državne organe da proveri sve navode i ispita sve odluke pomenutih organa FSS i u skladu sa zakonom procesuira odgovorne.

"Nezavisnost" napominje da optužbe nisu uperene na instituciju FSS, već isključivo na pojedince koji svojim radom nanose veliku štetu srpskom fudbalu i donose odluke u suprotnosti sa zakonom i Ustavom Republike Srbije i samo na štetu igrača.

SPFN je ranije saopštio da će u narednim danima otkriti sve neregularnosti u srpskom fudbalu, a kako je navedeno, Babićev slučaj je samo početak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.