Izvor: RTS, 12.Avg.2022, 23:24

Sevilja poražena u Pamploni na otvaranju nove sezone u Primeri

Utakmicom u Pamploni počela je nova sezona u Primeri, a Osasuna je bila bolja od Sevilje 2:1. Barselona startuje u subotu protiv Rajo Valjekana, ali i dalje nije registrovala pojačanja. Real odbranu titule počinje u nedelju u Almeriji.
Pobedom Osasune nad Seviljom od 2:1 počeo je novi fudbalski šampionat Španije, a glavni favoriti, kao po običaju su Real Madrid i Barselona.

Domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tim je u Pamploni došao do pobede zahvaljujući pogotku Oroza sa bele tačke u 74. minutu.
Posle prvih 45 minuta bilo je 1:1, posle dva brza gola - Avila je doneo prednost Osasuni u 9. minutu, izjednačio Rafa Mir u 11.
U ekipi Sevilje celu utakmicu na poziciji štopera odigrao je Nemanja Gzdelj, dok je u redovima Osasune Darko Brašanac dobio priliku u nastavku meča.
Šampionat se nastavlja utakmicama koje su raspoređene u naredna tri dana.
Najviše šažnje privlači prvi meč u sezoni za Barselonu, koja se znatno pojačala u prelaznom roku, ali i dalje nije registrovala nove igrače, zbog pravila o finansijskom fer-pleju.
Blaugrana u subotu od 21.00 sat dočekuje ekipu Rajo Valjekana, a šredsednik katalonskog kluba uverava da će svi novi igrači biti na raspolaganju treneru Ćaviju.
Real je sezonu počeo osvajanjem trofeja u Uefa Superkupu, a odbranu titule u španskom šampionatu počinje u nedelju, kada će gostovati novajliliji u eliti, ekipi ALmerije.
Primera, prvo kolo:
Petak:
Osasuna - Sevilja 2:1 (1:1)
Subota:
Selta - Espanjol 17.00
Valjadolid - Viljareal 19.00
Barselona - Rajo Valjekano 21.00
Nedelja:
Kadiz - Real Sosijedad 17.30
Valensija - Đirona 19.30
Almerija - Real Madrid 22.00
Ponedeljak:
Bilbao - Majorka 17.30
Hetafe - Atletiko 19.30
Betis - Elče 21.30

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Barsina pojačanja zakazala na premijeri nove sezone

Izvor: RTS, 13.Avg.2022, 23:18

Fudbaleri Barselone i Rajo Valjekana odigrali su nerešeno 0:0 u prvom kolu španske La Lige. . Barselona je uspela da registruje najzvučnija pojačanja ovog leta, ali im novi igrači nisu pomogli u prvom kolu španske La Lige. ..Barselona je napadala, imala brojne šanse,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.