Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2020, 19:24

Ševčenko: Evropska premijer liga ubila bi fudbal zarad profita elite

Legendarni Ukrajinac zabrinut zbog projekta novog kontinentalnog takmičenja u kojem bi učešće uzeli samo najmoćniji klubovi

Projekat Evropske premijer lige definitivno je podigao veliku prašinu poslednjih dana. Posle inicijalne vesti da je na pomolu stvaranje novog takmičenja s još jačom finansijskom podlogom u odnosu na Ligu šampiona, a sve pod direktnom asistencijom najbogatijih biznismena sveta, fudbalsko društvo uglavnom je reagovalo negativno i uz jasnu zabrinutost >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za budućnost omiljene sportske grane.

Luiš Figo nedavno je izneo razmišljanje da fudbal “nikada više neće biti isti“ ako bi ideja o Evropskoj premijer ligi zaživela, a sličnog mišljenja je i Andrej Ševčenko.

Legendarni ukrajinski golgeter, danas selektor te zemlje, smatra da bi stvaranje ovakvog takmičenja bilo korak u pogrešnom smeru i da povratka nazad više ne bi bilo...

“Ova ideja bi ubila fudbal i svi smo svesni toga. Zemlje poput Ukrajine pretrpele bi žestok udarac, a sve zarad profita elite“, napisao je Ševčenko na društvenim mrežama i dodao:

“Nama je više nego ikada ranije potrebno da se fokusiramo na razvoj fudbala za sve, ne za prosperitet bogate manjine“.

Podsetimo, jedan od glavnih zagovornika Evropske premijer lige je Realov predsednik Florentino Perez, zajedno sa španskom investicionom kompanijom “Key Capital Partners“. Ovo takmičenje startovalo bi već od 2022. godine ako bi ideja zaista zaživela, a ukupni budžet iznosio bi preko pet milijardi evra.

U Evropskoj premijer ligi učešće bi uzeli samo najbogatiji klubovi Evrope, od Reala i Barselone, preko Mančester junajteda, Sitija, Čelsija, Totenhema, Arsenala, PSŽ, Bajerna, Dortmunda, Juventusa, Intera i ostalih... Takmičenje bi organizaciono bilo nalik košarkaškoj Evroligi, s tim što snažan vetar u leđa daje FIFA, dok se UEFA najsnažnije protivi ovakvom scenariju...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.