Šest gorkih pilula na Karađorđu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2018, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest gorkih pilula na "Karađorđu"

Iako se srpski fudbalski superligaši nalaze na dvonedeljnoj pauzi, navijači Vojvodine i dalje s gorčinom prepričavaju poslednji poraz koji su njihovi miljenici doživeli u utakmici sa Zemunom (0:3).

U sportu se, naravno, uspesi i neuspesi prožimaju, ali pristalice crveno-belih teško se mire s činjenicom da je Voša u ovoj sezoni zabeležila čak šest poraza na svom "Karađorđu". Lošiji skor od njih kao domaćini imaju samo Javor (8), Radnik i Rad (po 7), što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podatak koji mora da zabrine čak i najveće optimiste među onima kojima srca kucaju za tim iz Novog Sada.

Upravni odbor u četvrtak

Sastanak Upravnog odbora FK Vojvodina, kako saznajemo, biće održan u četvrtak.

Na njemu će, između ostalog, reči biti i o rezultatskim posrtanjima, a očekuje se da izveštaj o dosadašnjem radu podnese i šef stručnog štaba Ilija Stolica.

Dva kola pre kraja prvog dela prvenstva, odnosno pred početak plej-ofa i plej-auta, Vojvodina se i dalje nalazi tamo gde je bila i pred start prolećnog dela - na osmom mestu. Iako u teoriji postoji mogućnost da se ne plasira u plej-of, u takav epilog zaista je teško poverovati. Ekipe koje još uvek imaju kakvu-takvu šansu da preskoče crveno-bele su Mladost i Zemun, ali treba biti realan i reći da bi takav veleobrt bio pravo sportsko čudo, pošto Lučanci i Zemunci u poslednja dva kola imaju baš teške rivale.

Mladost je u 29. rundi domaćin Crvenoj zvezdi, a u poslednjem kolu gostuje Mačvi u Šapcu, dok tim trenera Milana Milanovića najpre dočekuje Napredak, a onda i on igra s Crvenom zvezdom na stadionu "Rajko Mitić". Za razliku od suparnika, pred Vojvodinom je teško gostovanje u Nišu, dok će u poslednjem kolu biti domaćin, barem na papiru, lakšem protivniku - Radu.

Indikativno je da su Novosađani u 28 kola igrali 14 puta kao domaćini i da su ostvarili slab skor od samo šest pobeda, dva remija i da su progutali čak šest gorkih poraz-pilula. Upravo tu, između ostalih stvari, treba tražiti uzroke trenutnom, neočekivano lošem plasmanu. Po sva tri boda su s "Karađorđa" odneli: Partizan (0:1), Spartak (0:5), Borac (0:1), Javor (0:3), Crvena zvezda (1:2) i Zemun (0:3), dok su po bod osvojili Radnički (1:1) i Radnik (0:0).

Čitav plen osvojili su samo u duelima sa Čukaričkim (1:0), Bačkom (1:0), Mačvom (1:0), Napretkom (3:1), Mladosti (2:0) i Voždovcem (2:0), pa je zanimljiv i podatak da su na svom terenu ostvarili negativnu gol-razliku od 12:17. Osvojili su na svojoj travi tek 20 od moguća 42 boda i tome ne treba više ništa dodavati. Za tim koji želi u Evropu, to je slab učinak koji pokazuje koliko su (ne)moćni tokom lige bili igrači iz grada ispod Petrovaradinske tvrđave. U prilog tome ide i činjenica da je Vojvodina na tabeli sastavljenoj od domaćih susreta trenutno tek na 10. mestu.

U gostima je Voša takođe osvojila 20 bodova, ali je njen skor bio po pet pobeda i remija i četiri poraza, uz pozitivnu gol-razliku 18:10. Da li to znači da je strelcima novosadskog tima lakše bilo da igraju na strani? Čini se, na osnovu brojki, da jeste. Na tabeli sastavljenoj od mečeva odigranih u gostima Novosađani se nalaze na solidnom, četvrtom mestu.

Kada smo već kod golgeterskog učinka, jasno je da je on bio izuzetno slab, jer ekipa je na 28 susreta postigla tek 30 golova, a primila ih 27. Niko se posebno nije isticao u ovom segmentu, osim davno otišlog Filipa Malbašića, koji i dalje deli drugo mesto na klupskoj listi strelaca sa četiri postignuta pogotka i to na samo šest susreta.

Prvi je Nemanja Subotić sa pet golova, a poslednji put je cilj pogodio još u poslednjem jesenjem kolu sa Spartakom u Subotici, odigranom 13. decembra 2017. godine. Učinak identičan Malbašićevom imaju takođe zimus otišli Damir Kojašević, Stefan Mihajlović i novajlija Vinsent Eze, koji je golove postigao na šest utakmica.

Konačno, u duelima sa rivalima koji ih najverovatnije očekuju u plej-ofu, igrači iz Novog Sada imaju negativan skor. Zabeležili su u 13 odigranih susreta (nedostaje još utakmica s Radničkim u Nišu) i ostvarili tri pobede, četiri remija i šest poraza, uz gol-razliku 12:18 i samo 13 osvojenih bodova (od 39 mogućih).

Penali

U tekućem prvenstvu u koruist Vojvodine dosuđena su samo dva kaznena udarca s 11 metara. Prvi put dogodilo se to u utakmici 10. kola, kada je siguran s bele tačke bio Dušan Jovančić, a drugi put u prošlu nedelju sa Zemunom, kada je isti igrač promašio gol. S druge strane, za rivale Novosađana suđena su tri penala i sva tri su bila realizovna.

Zanimljivo je da je u ovom segmentu novosadski tim tek pretposlednji, a manje najstrožih kazni dosuđeno je u korist ekipe Borca - samo jedna. Najviše penala izveli su fudbaleri Radničkog, čak 13, a slede Crvena zvezda (12) i Partizan (11), dok su najčešće ovakvom kaznom bili sankcionisani igrači Borca (9), Radnika (8), Mačve, Bačke i Javora (po 7).
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.