Selta raskinula ugovor sa osuđenim napasnikom

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 21:18

Selta raskinula ugovor sa osuđenim napasnikom

Fudbalski klub Selta saopštio je u petak da je raskinuo ugovor sa svojim igračem Santijem Minom koji je nedavno osuđen zbog seksualnog napastvovanja.

Žalbeno veće Civilnog krivičnog suda Španije potvrdilo je nedavno presudu koje je 27-godišnjem španskom napadaču izrekao sud Almerije. Ostaje mu još samo mogućnost žalbe Vrhovnom sudu Španije. Zbog toga neće biti sproveden u zatvor odmah.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Mini je Vrhovni sud potvrdio četvorogodišnju kaznu zatvora zbog sksualnog napastvovanja bivše devojke.

"Nakon pažljivog analiziranja različitih dostupnih zakonskih alternativa, kako je klub saopštio 19. jula nakon izjašnjavanja Suda, danas je Selta donela čvrstu odluku da jednostrano raskine ugovor o radu igrača Santi Mine", kaže se u saopštenju kluba iz Viga.

Odluku Selte podržala je i La Liga.

Mina je dete Selte, otud je i ovaj slučaj za sve bio jako osetljiv. Ovaj fudbaler je rođen u Vigu, sve mlađe kategorije je proveo u Selti za koju je kao senior debitovao 2013. godine i od tada je nosio dres ovog kluba.

Prethodnu sezonu je samo proveo u Al-Šababu na pozajmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.