Italija iznenada ostala bez selektora

Izvor: B92, 13.Avg.2023, 13:59

Italija iznenada ostala bez selektora

Roberto Mančini više nije selektor fudbalske reprezentacije Italije, saopštio je tamošnji Savez.

Tajming teško da je mogao da bude gori, pošto "azure" očekuju važni mečevi u kvalifikacijama za EURO – 10. septembra protiv Severne Makedonije, odnosno dva dana kasnije protiv Ukrajine.

Italija je kvalifikacije otvorila porazom od Engleske (2:1), te trijumfom na gostovanju na Malti (2:0).

"Savez obaveštava da je prihvatio ostavku Roberta Mančinija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primljenu kasno sinoć. Tako se zatvara značajna stranica u istoriji ‘azura’, koja je otvorena u maju 2018. i završena finalom Lige nacija 2023. Tu je pobeda na EURO 2020", saopštio je Savez.

Ova odluka je prilično šokantna, pošto je Mančini pre samo nekoliko dana bio imenovan i za koordinatora omladinskih selekcija Italije.

Mančini je sa Italijom osvojio Evropsko prvenstvo i postavio rekord u internacionalnom fudbalu u broju mečeva bez poraza.

Na kraju, imao je skor od 39 pobeda, 13 remija i devet neuspeha, reprezentacija je postigla 130 golova a primila 49.

Ovaj 58-godišnjak je ugovor sa Italijom imao do kraja jula 2026. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mančini podneo ostavku na mesto selektora Italije

Izvor: Danas, 13.Avg.2023

Dosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Mančini podneo je ostavku na tu funkciju, saopštio je danas tamošnji fudbalski savez (FIGC).  

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.