Selektor Španije očekuje poboljšanu verziju crvene furije

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 18:47

Selektor Španije očekuje poboljšanu verziju "crvene furije"

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis de la Fuente izjavio je u Enshedeu da očekuje da će na završnici Lige nacija videti poboljšanu verziju svog tima.

De la Fuente, koji je zamenio Luisa Enrikea posle Svetskog prvenstva u Kataru, pod pritiskom je nakon što je se Španija mučila u prva dva meča pod njegovim vođstvom u martu.

Španiji su bila potrebna dva kasna gola u teškoj pobedi protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Norveške koja je igrala bez Erlinga Halanda na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024, a zatim je izgubila od Škotske.



"Sada bi trebalo da budemo bliži onome što očekujemo. Tim napreduje, malo po malo, to vidim svaki dan na treningu",
rekao je De la Fuente, dan pre polufinala Lige nacija protiv Italije.

Rekao je da se igrači sve više navikavaju na njegove ideje i da veruje da ekipa ima potencijal da osvoji titulu u Ligi nacija.

"Nismo imali puno vremena, ali pokušaćemo da budemo na visini zadatka. Mislim da možemo da postignemo nešto važno. Imamo istorijsku priliku da osvojimo titulu sa dva meča", rekao je De la Fuente.

Španija je stigla do finala Lige nacija 2021, ali je izgubila od Francuske. Reprezentacija Španije "juri" svoju prvu titulu posle više od decenije, otkako je osvojila Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Poslednji u nizu razočaravajućih rezultata za Španiju bilo je Svetsko prvenstvo u Kataru gde je posle penala eliminisana u osmini finala od Maroka.

De la Fuente je rekao da ne pristupa završnici Lige nacija zbog pritiska koji je prouzrokovao njegov loš početak.



"Ovoj utakmici pristupam kao da mi je poslednja, ali tako pristupam svakom meču. Uvek sam bio takav. Polufinale protiv Italije bi trebalo da bude dovoljna motivacija za svakoga. Imamo priliku da počnemo da stvaramo sopstvenu istoriju",
rekao je on.

De la Fuente je naveo i da očekuje da igrači Mančester sitija Rodri i Ejmerik Laport, koji su stigli kasnije od svojih saigrača nakon što su pomogli svom timu da prvi put osvoji Ligu šampiona, budu na raspolaganju za meč protiv Italije.



"Oni su veliki profesionalci i biće spremni. Biće dodatno motivisani nakon onog kroz šta su prošli. Uveren sam da možemo da računamo na njih ako zatreba",
rekao je selektor Španije.

Utakmica između Španije i Italije na programu je sutra od 20.45 u Enshedeu.

U prvom polufinalu će se večeras u Roterdamu, u istom terminu, sastati Holandija i Hrvatska. Finale je zakazano za 18. jun u Roterdamu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.