Selektor Danaca: U Amsterdamu kao kod kuće

Izvor: B92, 26.Jun.2021, 13:57

Selektor Danaca: U Amsterdamu kao kod kuće

Reprezentacija Danske od 18 časova u osmini finala na Euro 2020 igra sa Velsom.

U taboru Danske veruju da će biti u prednosti što se meč igra na stadionu u Amsterdamu, gradu u kom je igralo i igra dosta danskih igrača.

Selektor Kasper Hjulmand kaže da to nije beznačajno.

"Igramo na 'Johan Krojf' areni, i ako postoji klub koji znači mnogo za danski fudbal i Dansku, to je Ajaks. Reč je o klubu koji je oduvek razvijao i unapređivao kvalitet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igre danskih igrača, tako da postoji snažna veza između Danske i Ajaksa. Filozofiju njihove igra jako poštujem. Osećamo da imamo podršku, znamo da je došlo mnogo ljudi u Amsterdam da nas podrži i to ćemo pokušati da pretvorimo u dobru igru", kaže Hjulmand.

Tri igrača iz sadašnje postave Danske imali su veze sa Ajaksom.

Pre svih Kristijan Eriksen koji sada ne igra zbog srčanih problema, a koji je 2008. sa 16 godina stigao u redove holandskog kluba.

Lase Šene je drugi, a treći Kasper Dolberg.

Bez obzira na sve, selektor Danske kaže da izuzetno ceni igru Velšana.

"Poštujem tim Velsa, ono što rade poslednjih godina je stvarno dobro. Pomalo podsećaju na nas, ponosni su da predstavljaju svioju zemlju i imaju jaku podršku. Ovo će biti izjednačena utakmica. Vels ima mnogo kvaliteta, ali imamo ih i mi. Imamo tim koji može da se nosi sa bilo kojim drugim. Nebitno protiv koga igramo, verujemo da možemo da pobedimo", zaključio je selektor Danske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.