Izvor: JUGpress.com, 23.Feb.2019, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Skupštine opštine u Vlasotincu trajala 45 minuta

VLASOTINCE

Bilo je dovoljno samo nešto više od 45 minuta, koliko, upravo, traje jedno poluvreme fudbalske utakmice, i plus sa naknadom za izgubljeno vreme od 2-3 minuta, da se okonča rad 18.sednice Skupštine opštine Vlasotince, održane, u predvečernjim satima poslednjeg petka u februaru. Od 45 odbornika koliko broji ovaj skupštinski dom sednici je prisustvovao 41 odbornik.

Predlog Odluke o izmeni i dopuni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Odluke o budžetu opštine Vlasotince za 2019.godinu, usvojen je glasovima većine prisutnih odbornika, a za ovakvu Odluku, predsednik opštine Vlasotince, dao je obrazloženje:

Zbog čestih rebalansa budžeta koje smo imali prošle godine, moram reći da se, i sada, neke pozicije, u međuvremenu, menjaju, a da cene na tenderima obično padaju i to za 20 % od prvobitno projektovanih. Moraju se ispravljati i uočene greške koje, ponekad, postoje, što je osnovni razlog pristupanju rebalansa budžetu. U budžetu za tekuću 2019.godinu greškom je izostavljena izgradnja trafo stanice, kao i parking prostora pored reke Vlasine – upoznao je sa razlozima rebalnsa budžeta za tekuću 2019.godinu, Zoran Todorović, predsednik opštine Vlaotince, uz informaciju da su povećana sredstva za asfaltiranje manjih ulica, kao i ulice koja vodi ka Šišavi sa rekonstrukcijom atmosferske i fekalne kanalizacije, a u planu je i rekonstrukcija putnog pravca Vlasotince – Donja Lomnica. Sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije u planu je da se radi atmosferska kanalizacija u MZ ,,Rosulja”, kao i ulici Babičkog odreda.

Predsednik Skupštine, Bratislav Petrović, nije imao, uopšte, težak posao u vođenju ove 18.sednice Skupštine opštine Vlasotince, jer scenario po svim tačkama dnevnog reda tekao je gotovo istovetno:

Prelazimo na sledeću tačku dnevnog reda. – obratio bi se, prisutnim odbornicima, predsedvajući Petrović.

Ima li nekog, da se javlja za diskusiju ?- pitao bi, potom, predsedavajući prisutne odbornike u sali.

NEMA !. – konstantovao bi predsedvajući.

Ko je ,,ZA” ? – Nema.

Ko je ,,POTIV” ? – Nema.

NIJE GLASALO…, – uglavnom desetak odbornika.

Konstantujem da je većinom odbornika USVOJEN predlog…

PRELAZIMO NA SLEDEĆU TAČKU DNEVOG REDA…

I tako redom, do kraja poslednje tačke dnevnog reda.

Opozicioni odbornici su se iskazali na ovoj sednici u ,,pravom svetlu” – sa 100% PSTT…

I, tako je usvojen predlog usklađenja Statuta opštine Vlasotince sa izmenama zakona, a potom i sve ono što se našlo u okviru Dnevnog reda 18. sednice Skupštine opštine Vlasotince.

Većinom glasova odbornika usvojen je Plan rada vlasotinačkog Doma zdravlja za period 01.01. – 31.12.2019.godina, usvojen je Izveštaj o radu Opštinskog pravobranilaštva u Vlasotincu za opštinu Vlasotince i Crnu Travu za 2018.godinu, kao i Izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije, a usvojena je i Odluka o naknadi troškova transporta i deponovanja komunalnog otpada sa teritorije opštine za 2019.godinu.

Nije bilo problema ni za davanje saglasnosti na zaključivanje Ugovora o naknadi troškova transporta i deponovanju komunalnog otpada sa teritorije opštine Vlasotince za 2019.godinu, kao i usvajanju Odluke o pristupanju strategije javnog zdravlja stanovništva opštine Vlasotince za period 2019 – 2026.godine. Usvojena je i Odluka o nagrađivanju protivgradnih strelaca sa teritorije opštine Vlasotince za 2018.godinu, a bez protivljenja prisutnih odbornika usvojena je i Odluka o naknadama članova radnih tela imenovanih od strane Opštinskog veća i Predsednika opštine.

Vlastimir Stamenković

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.