Sedam klubova u Italiji ostaje bez bodova

Izvor: Kurir, 18.Jun.2012, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam klubova u Italiji ostaje bez bodova

Fudbalski savez Italije potvrdio je kazne o oduzimanju bodova prvoligašu Peskari, drugoligašima Novari, Padovi, Empoliju i Ređini, kao i trećeligašu Albinolefeu i četvrtoligašu Pjaćenci zbog nameštanja utakmica

Fudbalski savez Italije potvrdio je danas kazne o oduzimanju bodova prvoligašu Peskari, drugoligašima Novari, Padovi, Empoliju i Ređini, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i trećeligašu Albinolefeu i četvrtoligašu Pjaćenci zbog nameštanja utakmica.

Peskara će novu sezonu Serije A početi sa dva boda minusa, a istu kaznu u Seriji B zaradila je Padova. Najmanju kaznu u Seriji B, od jednog oduzetog boda, dobio je Empoli, dok je Ređina kažnjena sa četiri boda, koliko je "zaradila" i Novara.Najgore je prošao trećeligaš Albinolefe sa 15 oduzetih bodova, dok je četvrtoligaš Pjaćenca zaradila 11 bodova kazne.

FS Italije izrekao je i petogodišnje suspenzije Mariju Kasanu (Pjaćenca) i Alesandru Zamperiniju (Ravena). Bivši fudbaleri Luiđi Sartor i Nikola Santoni takođe su dobili po pet godina zabrane obavljanja funkcija u fudbalu.Novčano su kažnjene ekipe Sampdorije i Sijene sa po 50.000 evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.