Savo Pavićević - od fudbala do rakije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savo Pavićević - od fudbala do rakije

Fudbalski šampionat Srbije je završen. Prvak je Crvena Zvezda, čiji je trener Miodrag Grof Božović, na jednoj od poslednjih konferencija za novinare rekao, govoreći o timu za narednu sezonu, rekao da je zamenik kapitena ove ekipe Savo Pavićević bitan jer, kako je rekao, ima "strašnu rakiju od jabuke" i polako je počeo da se bavi poljoprivredom. Ekipa Radio-televizije Vojvodine posetila je danas Pavićevića u njegovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << domu u Subotici kako bi razgovarali o njegovim ambicijama, kako u Zvezdi, tako i u poljoprivredi.

Nakon decenije provedene u inostranstvu, nekadašnji fudbalski reprezentativac Crne Gore i zamenik kapitena Crvene Zvezde Savo Pavićević odlučio se da se sa porodicom skrasi u Subotici. Iako rođen u Lovćencu, kaže da mu mir koji pruža ovaj grad na severu Bačke prija, tako trenutno živi na relaciji Subotica – Beograd.

"Nekako sam tako vaspitan i ne odgovara mi to urbano, brzo. Subotica mi je, što se toga tiče, bila najbolja i u dogovoru sa mojom, naravno, suprugom imali smo želju da se doselimo u Suboticu, kao što i jesmo, uz naravno savete mnogih prijatelja koje imamo ovde", rekao je Savo Pavićević, fudbaler Crvene Zvezde.

Uz fudbal, gde paralelno igra u Crvenoj Zvezdi i stiče trenersku licencu, Pavićević je počeo da se bavi i voćarstvom. Nedaleko od obala Palićkoj i Ludaškog jezera, na oko pet hektara zemljišta podigao je zasade dunje, kruške i kajsije, koje uzgaja po savetima stručnjaka iz oblasti voćarstva.

"Nekako mi je to ono što mene zaokupljuje, ono što me čini srećnim. Ja mogu da kažem da sam prezadovoljan za sada, prihodi su jako dobri, mada mlad je voćnjak, ali u nekoj petoj-šestoj godini očekujem da će to biti ono pravo", dodao je on.

Takođe planira da obližnjem salašu, po najsavremenijim standardima izgradi postrojenje u kojem će proizvoditi brendiranu rakiju o kojoj, zahvaljujući treneru Crvene Zvezde Miodragu Božoviću, već sada mnogi znaju.

"Zahvaljujem se naravno mom treneru na svim tim izjavama. On je probao moju rakiju i očigledno da je zadovoljan", naglasio je Savo.

Pred Pavićevićem je proširenje voćnjaka na jesen, a pred njim i ostalim fudbalerima Crvene Zvezde je odmor, do početka priprema za novu sezonu i napad na Ligu šampiona. Ko zna, možda će se baš ta rakija piti na proslavi ulaska Crvene Zvezde u Ligu šampiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.