Savezom  rovare  hijene

Izvor: Glas javnosti, 25.Okt.2009, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savezom rovare hijene

Milan Živadinović, uspešni srpski trener, zabrinut je zbog zahladnelih odnosa između Tomislava Karadžića, predsednika FSS, i Radomira Antića, selektora fudbalske reprezentacije. Nekadašnji strateg Crvene zvezde i našeg nacionalnog tima ubeđen je da je seme razdora između Karadžića i Antića bacila ista ekipa, koja po njemu „rovari i mešetari“ u savezu više od jedne decenije.

- Antara i Tole okruženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << su hijenama! Jedna ista ekipa koja više od deset godina pravi spletke u Savezu napravila je veštački sukob između njih dvojice. Sada je isto kao kada sam ja bio selektor i kada smo bili šesti na svetu, ili kada je Ilija Petković uspeo da odvede reprezentaciju na SP u Nemačkoj. Čudan je to spoj u našem mentalitetu, koji odavno egzistira u minusu i gubitništvu - priča za Kurir Milan Živadinović i dodaje:

- Uvek kada se naprave uspesi, kao što je ovaj poslednji u fudbalu pojave se neki „dobronamernici“, inače večiti gubitnici. E, upravo kod takvih „drugoligaša“ uspeh kvalitetnih ljudi poput Radomira Antića izaziva zavist, ljubomoru i intrigu.

Milan Živadinović, pozvao je na jedinstvo i razum, poručivši Tomislavu Karadžiću i Radomir Antiću da bi po srpski fudbal u godini uspeha bilo najvažnije da sednu i sami bez suflera reše problem, ako ga uopšte i ima.

- U ovakvoj situaciji najvažnije je ostaviti Antića i Karadžića na miru, da zajedno naprave program za Mundijal. Da njihovi odnosi budu proizvod najvećih međuljudskih poverenja i zajedništva. Dosta više sa niskim strastima primitivizma i zavisti. Mnogi pokušavaju da raznim intrigama unesu nemir kako bi se ponovila atmosfera sa poslednjeg SP na kojem smo učestvovali. U Nemačkoj smo upravo zahvaljujući lošim odnosima selektora i vođstva reprezentacije doživeli potpuni debakl.

Milan Živadinović ima visoko mišljenje o Radomiru Antiću. NJih dvojica su dugogodišnji odlični prijatelji.

JANEVSKI UNAZADIO ZVEZDU

Velika ljubav Milana Živadinovića je Crvena zvezda, klub koji je vodio dve sezone. Otkriva da je bivšem direktoru Iliji Iviću rekao da će ga neiskusni početnik Čeda Janevski koštati glave.

- Nije trebalo biti mnogo mudar, snimiti situaciju na vreme i pretpostaviti kakav će krajnji Zvezdin epilog biti sa Čedom Janevskim kao trenerom. Upozoravao sam Iliju Ivića, ukazivao mu na greške trenera početnika, ali me nije slušao. Zvezda je bila prevelik zalogaj za Janevskog, a Ivić i bivša uprava platili su ceh nepromišljenosti i tvrdoglavosti - jasan je Milan Živadinović.

- Antić je sa svojim stručnim štabom i igračima najvažniji noseći stub našeg fudbala. Zajedno s Karadžićem, Lakovićem i ostalima moraju da eliminišu sve primitivce, ljubomorne i zavidne koji žele da unište sve ono što je sada postignuto, kako bi zadovoljili svoje niske strasti. Ipak, trebalo bi da znaju da iza Antića i reprezentacije stoji narod koji im je zahvalan za velike trenutke radosti. A, narod niko ne može da prevari!

Dosta se priča o tome da pojedini dobronamernici pokušavaju da se Antiću mešaju u posao. Preporučuju mu se razni igrači, dele saveti, što kod njega u najmanju ruku izaziva gađenje.

- Evo samo jednog primera. Mnogi su se bavili pitanjima ko će da brani za reprezentaciju. Pa, valjda Antić zna posao koga će da stavi između stativa. Šta će mu ti sufleri. Podsećam, izmislio je Krasića i Jovanovića, dao im šansu da dožive punu afirmaciju. To može samo trener velikog iskustva, znanja i autoriteta. S druge strane, Toleta Karadžića dugo poznajem i znam da se nikada nije mešao u struku. Zato je najvažnije da njih dvojica pronađu onaj dijalog sa početka kvalifikacija za Mundijal. Za dobro svih nas, za dobro Srbije - zaključio je Milan Živadinović.
Pogledaj vesti o: Radomir Antić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.