Šampion sa Lesterom završio igračku karijeru

Izvor: B92, 30.Okt.2023, 16:13

Šampion sa Lesterom završio igračku karijeru

Nekadašnji engleski fudbalski reprezentativac Deni Drinkvoter objavio je da je završio igračku karijeru, prenose britanski mediji.

Drinkvoter (33) je prošao omladinsku školu Mančester junajteda, ali nikada nije igrao za prvi tim "crvenih djavola".

Na startu karijere, od 2009. do 2012. godine je bio na pozajmicama u Hadersfildu, Kardifu, Votfordu i Barnsliju.

"Fudbal mi je bio sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u životu od šeste godine. Pomogao mi je na način na koji se situacija odvijala u poslednje vreme. Bilo bi teže da sam igrao iz nedelje u nedelju, a onda da me zaustavi povreda. Imao sam nekoliko ponuda engleskih drugoligaša, ali nisam osetio želju da nastavim da igram", izjavio je Drinkvoter u jednom podkastu.

Drinkvoter je od 2012. do 2017. igrao za Lester sa kojim je osvojio titulu u Premijer ligi, a potom je prešao u Čelsi uz obeštećenje od 37,9 miliona evra.

Medjutim, za pet sezona odigrao je samo 23 utakmice za londonski klub, pošto je bio na pozajmicama u Barnliju, Aston Vili, Kasimpaši i Redingu.

On je propustio celu prošlu sezonu, pošto je očekivao da dobije ponudu iz Premijer lige.

"Pitam se šta se dogodilo. Verovatno je reč o nekoliko stvari. Prvo, broj šansi koje sam dobio, a drugo su povrede i moj nedostatak strpljenja. Nisam navikao da sedim i čekam minute. Bio sam frustriran", rekao je Drinkvoter, koji je tokom 2016. godine odigrao tri meča za englesku reprezentaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.