Sa tastature na trenersku klupu

Izvor: B92, 24.Feb.2011, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa tastature na trenersku klupu

Mali je broj onih koji se u fudbal ne razumeju, ali i onih koji su se na mestu trenera okušali u video igri "Fudbal menadžer".

Međutim, postoje i oni koji smatraju da je to referenca da se dobije posao.

Midlsbro je ostao bez menadžera Stiva Meklarena 2006. godine, kada je preuzeo funkciju selektora engleske reprezentcije. Nije prošlo dugo, a na adresu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika Midlsbroa stiglo je pismo Džona Boila, koji se ponudio da preuzme upražnjeno mesto.

"Dragi gospodine Gibson,

pišem vam u vezi sa otvorenim radnim mestom za menadžera u vašem klubu. Bio bih veoma zahvalan ako biste razmislili o mojoj biografiji tokom vaše potrage za novim menadžerom. Osećam da je ovo idealan posao za mene, imajući u vidu moj entuzijazam i moje iskustvo.

Imam oba, tehnička i praktična iskustva vođenja fudbalske ekipe. Taktička strana fudbala mi je oduvek bila veoma važna, što sam pokazao uspesima u igrici 'Fudbal menadžer 2005’. Vodio sam ekipe Nuniton Borou, Kijevo Verona, Kalmar, Donkaester, čak i Čelsi. Dobro, moje iskustvo u Kijevu nije bilo baš naročito dobro, jer je dovelo do otkaza, što ste, siguran sam, videli u sredstvima javnog informisanja.

Verujem da sam drugim klubovima, ipak, doneo uspeh, uključujući to da sam za osam sezona Nuniton Borou doveo iz Severne Konferencije u Čempionšip, a da sam sa Kalmarom postao prvak Švedske.

Moje iskustvo iz 'Fudbal menadžera 2005’ uključuje rad u ligaškom, kup i međunarodnom okruženju, što je od mene napravilo stručnjaka za radne dozvole, skauting, taktiku i rad sa igračima.

Pored 'Fudbal menadžera 2005’ imao sam i iskustva na pravom terenu, jer sam ekipu 11-godišnjaka iz Nunitona predvodio kao strateg do pobede na 'Nuniton letnjem kupu’, u konkurenciji još 15 ekipa. U finalu smo pobedili sa 5:4 na penale, i to domaćina takmičenja. Siguran sam da ste videli ovu utakmicu, "Skaj" je više puta puštao snimak.

Uveren sam da vam ni moja plata ne bi bila problem. Spreman sam da radim za 80.000 funti godišnje što je, priznaćete, prilično isplativ izdatak imajući u vidanju kretnje u modernom fudbalu.

Slobodan sam za intervju kada god vama to odgovara i čekam vaš odgovor.

Iskreno, Džon Boilo".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.