Sa odmora otišli u smrt

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2015, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa odmora otišli u smrt

NOJS, BANJALUKA - Bračni par Emira (56), rođena Prijedorčanka, i Fehret Smailagić (58), porijeklom iz Banjaluke, poginuli su juče u avionskoj nesreći u Francuskoj, pri povratku u Njemačku, u kojoj su živjeli, iz Španije, gdje su bili na odmoru i gledali fudbalsku utakmicu Barselona - Real Madrid.

Ova vijest, dan nakon velike tragedije u kojoj je, u letjelici njemačke avio-kompanije "Germanwings" život izgubilo 150 ljudi, šokirala je mnoge u BiH, a pogotovo one koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << poznavali nesrećne supružnike.

Za Fehreta njegovi prijatelji kažu da su ga zvali Braco, te da je on u Njemačku otišao nakon razornog zemljotresa u Banjaluci.

"Šokirao sam se! Ne mogu da vjerujem, ipak je to bilo drugarstvo, prijateljstvo, stanovali smo u istoj zgradi i družili se. On je igrao u Borcu, bio je talenat", ispričao je Armin Jusufović iz Banjaluke.

Smailagića je poznavao i Banjalučanin Muhamed Terzić, koji je ispričao da mu je nakon svega jako teško.

"Bio je dobar drug", naveo je Terzić.

Emira i Fehret Smailagić, kako se saznaje, imaju njemačko državljanstvo, a živjeli su u saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija, u gradu Nojs. Fehret je imao taksi preduzeće, koje je nosio njegovo ime, a na čiji broj nam se juče javljala elektronska sekretarica.

Bliski prijatelji ovih supružnika iz Njemačke navode da im je o svemu teško pričati, jer ih jako boli činjenica da su Emira i Fehret izgubili živote.

"Fehret se dugo bavio fudbalom. Trenirao je i mlađe timove sve do prije pet godina. Potom je odlučio da putuje svijetom sa suprugom. Željeli su da obiđu svijet, a sada su se vraćali iz Španije", ispričao je jedan Smailagićev prijatelj.

Inače, iza Emire i Fehreta ostao je sin jedinac Deni. Fehret ima još dvoje djece iz prvog braka. Bračni par Smailagić imao je stan u Bihaću, u koji su često dolazili.

"Oni su non-stop letjeli. Išli su u Tursku, Hrvatsku, BiH, Majorku, a moja sestra se jako bojala letenja, ali je uvijek išla s njim. Oni su bili u Barseloni, jer je moj zet otišao da gleda utakmicu Barselona - Real Madrid", kazala je Murisa Žepčan, sestra Emire Smailagić.

Vlatko Glavaš, bivši igrač i trener reprezentacije BiH te dugogodišnji igrač Fortune iz Diseldorfa, koji je poznavao ove supružnike, ispričao je da ga je vijest o njihovoj pogibiji potresla.

"Fehret je rado prisustvovao utakmicama. Ne mogu da vjerujem da je izgubio život vraćajući se upravo s nogometa", kazao je Glavaš.

Edin Dilberović, ambasador BiH u Njemačkoj, potvrdio je da su se Ambasada u Berlinu, kao i Generalni konzulat BiH u Frankfurtu stavili na raspolaganje porodici nastradalih supružnika, kako bi im pružili svu potrebnu pomoć.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.