SVET NAM SE KLANJAO: Na današnji DAN fudbal u Srbiji je DOBIO potpuno drugu DIMENZIJU! (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2017, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVET NAM SE KLANJAO: Na današnji DAN fudbal u Srbiji je DOBIO potpuno drugu DIMENZIJU! (FOTO+VIDEO)

Ispisana istorija.

Prošlo je tačno dve godine, otkako se omladinska reprezentacija Srbije (igrači do 20 godina) okitila titulom Svetskog šampiona na Novom Zelandu. I to na debitantskom učešću u ovom uzrastu kao samostalna država. Najveći uspeh u poslednje dve decenije ovdašnjeg fubdala i danas izaziva emocije kod većine fanova nacionalnog tima.

Uspeli su Orlići, pod vođstvom selektora Veljka Paunovića, sadašnjeg trenera Čikago Fajersa, da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naprave podvig i u finalu savladaju veliki Brazil sa 2:1 (1:1, 0:0), posle drame u produžecima. Uprkos činjenici da su tokom većeg dela, jurili gol zaostatka, uporni junaci nacije nisu posustali, pa su do kraja regularnih 90 minuta izjednačili preko Mandića u 70. minutu.

I kada se činilo da će penali rešavati novog šampiona planete, junak nacije i novo pojačanje Valensije Nemanja Maksimović je u kontri pobegao čuvarima i savladao golmana Žana, za beskonačnu radost cele Srbije. Zanimljivo da su Orlići sve mečeve u fazi eliminacije, dobili u produžecima ili na penalima (Amerika 6:5, Mali 2:1 - 1:1).

Većina momaka iz zlatne generacije, uspela je da iskoristi potencijal i napravi lepe inostrane karijere. Najupečatljiviji utisak ostavio je Sergej Milinković-Savić, zvezda Lacija zaludeo je fudbalski svet, pa su za njega interesovanje pokazali giganti poput Arsenala, Čelsija, Mančester junajteda, Juventusa...

Milan Gajić skrasio se u Bordou i već drugu sezonu zaredom igra sa uspehom za Žirodince. Andirja Živković se otisnuo u portugalsku Benfiku, u dresu Orlova osvojio je titulu u nacionalnom šampionatu i stigao da pet puta zaigra za seniorsku reprezentaciju Srbije. Baš kao i Mijat Gaćinović (Ajntraht), odnosno, golman Predrag Rajković (Makabi) koji su postali standardni na spisku selektora Slavoljuba Muslina.

Zanimljiva je priča Radovana Pankova. Bivši igrač Vojvodine putovao je sa Orlićima na Novi Zeland, ali nije odigrao ni minut u osvajanju sveta. Posle toga napustio je Novi Sad i potpisao ugovor sa ruskim premijerligašem Uralom iz Jekaterinburga.

Finale

Srbija - Brazil 2:1 (1:1, 0:0)

Strelci: Mandić u 70. Maksimović u 118. za Srbiju, a Pereira u 73. minutu za Brazil.

Stadion: Harbur, Okland.

Kapacitet: 25.317.

Sudija: Fahad al Mirdasi.

SRBIJA: Rajković - Gajić, Veljković, Babić, Antonov - Zdjelar, Maksimović, Živković, S. Milinković-Savić (od 82. Jovanović) - Mandić (od 76. Gaćinović), Šaponjić (od 95. Ilić).

BRAZIL: Žan - Žoao Pedro, Lusao, Marlon, Žorž - Jaja (od 74. Malkolm), Danilo - Gabrijel (od 90+1. Gabrijel), Boskilja (od 65. Andreas Pereira), Giljerme - Žan Karlos.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.