STOJANOVIĆ NASLEDIO KEKA NA KLUPI SLOVENIJE

Izvor: Kurir, 24.Okt.2011, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STOJANOVIĆ NASLEDIO KEKA NA KLUPI SLOVENIJE

LJUBLJANA - Fudbalski savez Slovenije imenovao je Slavišu Stojanovića za novog selektora nacionalne reprezentacije.

Taj 41. godišnji stručnjak, rođen u Srbiji, na klupi "zmajčeka" zameniće Matjaža Keka, koji se povukao posle neuspeha u kvalifikakcijama za prvenstvo Evrope.

Stojanović je bivši trener Domžala i Celja, a poslednji posao imao je kao asistent

Srećka Kataneca na klupi selekcije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Novi selektor će >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predvoditi reprezentaciju Slovenije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, a ugovorom je predviđeno da saradnja može da bude produžena u slučaju plasmana na predstojeći Mundijal.

Slovenija će igrati u E kvalifikacionoj grupi sa Islandom, Kiprom, Albanijom, Švajcarskom i Norveškom.

Stojanović je šesti selektor Slovenije u poslednjih dvadeset godina. Pre njega tu dužnost obavljali su Bojan Prašnikar, Zdenko Verdenik, Srećko Katanac, Brane Oblak i Matjaž Kek.

Debi na klupi državnog tima Stojanović će imati 15. novembra, kada Slovenija u prijateljskoj utakmici u Ljubljani dočekuje selekciju SAD.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ćurčić zove Ninkova

Izvor: Politika, 24.Okt.2011

Do novih obaveza, početka kvalifikacija sa Svetsko prvenstvo 2014. godine u zemlji fudbala u Brazilu, ostalo je još nešto manje od godinu dana. U međuvremenu predstoje nam izbori u fudbalskoj organizaciji, izbor novog selektora a do tada mladi trenerski tandem Ćurčić – Vasiljević radiće svoj...

Nastavak na Politika...

Stojanović novi selektor Slovenije

Izvor: BanjalukaLive.com, 25.Okt.2011, 04:36

Poslije igranja na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi Slovenci će, baš kao i Srbi, da propuste naredno veliko takmičenje. "Zmajčeki" su razočarali u kvalifikacijama za Euro 2012, a ceh je platio sada već bivši selektor Matjaž Kek.Za razliku od Fudbalskog saveza Srbije, koji je izbor narednog...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.