Izvor: HotSport.rs, 14.Dec.2016, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKOM FUDBALU PRETI SKANDAL: FS Srbije istragu oko nameštanja širi i na Superligu

Kako pišu Večernje novosti fudbalski savez u poodmakloj fazi prikupljanja dokaza protiv dva zasad neimenovana kluba i srpske elite.

Nakon što je predsednik FSS, Slaviša Kokeza, juče izjavio kako je pokrenuta istraga protiv određenih klubova iz Prve lige Srbije zbog namštanja rezultata, večeras se pojavila informacija koja će dodatno uzdrmati fudbalsku Srbiju.
Kako saznaju ” Večernje novosti” disciplinska komisija FSS u tajnosti vodi istragu >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << i protiv dva za sad neimenovana Superligša za koje se sumnja da su učestvovali u “nečasnim radnjama”. 
Već godinama u fudbalskoj Srbiji pljušte optužbe između klubova za nameštanje mečeva, međutim do sada je uvek na tome ostajalo. Istina disciplinska komisija FSS je pokretala određene istražbne postupke kojima međutim nikad nije utvrđena nikakva nepravilnost. Čini se da je ovoga puta situacija drugačija, daleko ozbiljnija i da su iz Saveza rešeni da polako razmotaju to klupko i konačno obelodane ko je, kada i na koji način činio nezakonite radnje u srpskom fudbalu.
Srpski mediji su takođe nezvanično saznaju da se istraga vodi protiv tri prvoligaša, konkretno BSK-a iz Borče, ČSK Čelareva i Odžaka za se sumnja da su u 13. 14. i 15. kolu ove polusezone odigrali međusobne duele u kojima su bodove podelili po sistemu tri za tri. Novosti saznaju da je u poodmakloj fazi istraga protiv još tri prvoligaša kao i dva kluba iz super lige.
– Za pokretanje postupka protiv osumnjičenog kluba potrebno je da neko podnese prijavu. Dalje, u istražnom postupku je neophodno da službeno lice ili više njih, kao što su sudije, delegati ili posmatrači, daju izjave o određenoj utakmici. Kada se skupe dokazi, kreće se u procres donošenja odluke. Pravilnik kaže da u slučaju da se dokaže nameštanje ishoda meča, sledi oduzimanje od tri do šest bodova, čak i dodatna novčana kazna, a u slučaju da se prekršaj ponovi, sledi selidba u niži rang takmičenja. Sada bi bilo idealno da imamo i pomoć državnih organa, konkretno policije i tužilaštva – izjavio je predsednik Disciplinske komisije Žarko Stevanović.
Da li će i šta od ovoga biti saznaćemo uskoro, ali čini se da bi javnost konačno mogla da sazna barem deo istine o tabu temi srpskog fudbala.
The post SRPSKOM FUDBALU PRETI SKANDAL: FS Srbije istragu oko nameštanja širi i na Superligu appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

SKANDAL U NAJAVI: Nameštali su i SUPERLIGAŠI?

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Dec.2016, 00:06

O dešavanjima u srpskom fudbalu govorio i prvi čovek "disciplinaca"...Priča o nameštanju u srpskom fudbalu pokrenuta je ovih dana, a za nečasne radnje osumnjičeni su klubovi iz Prve lige Srbije. Međutim, pojavile su se informacije da je nameštanja bilo i u Superligi...Pojedini srpski mediji su...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.