SRPSKI SINOVI:  Švaba sa Balkana - na terenu i u školi bez mana

Izvor: MozzartSport.com, 26.Avg.2014, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI SINOVI: Švaba sa Balkana - na terenu i u školi bez mana

MOZZART Sport predstavlja Veljka Burazora, fudbalera Štutgarta, člana selekcije U15. Rođen je 26. oktobra 2000. godine u Nemačkoj, u Eslingenu, gradiću u pokrajini Baden Virtemberg, oko 20 km udaljenog od Štutgarta.

Veljko nije tražio idole dalje od porodičnog doma. Gledajući samo dve godine starijeg brata Žarka zavoleo je fudbal i poželeo da ga trenira. Želja mu je ispunjena u šestoj godini. Otac Željko, shvativši da u kući ima još jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << talentovanog fudbalera, odveo je mlađeg sina u Vfb Oberesingen, odakle su se posle dve godine zaputili u TV Nelingen. Sve je to bila dobro utabana staza Burazorima, jer je stariji Žarko već sve to prošao dok jednog dana nije stigao u Štutgart, pa se Veljko bez problema privikavao na nove sredine.

Iz TV Nelingena fudbal ga je 2010. godine dalje odveo u Štutgart, gde su završavali najbolji dečaci iz regije.

''Od dolaska u Štutgart fudbal mi više nije bio samo hobi. Dobio sam ogromnu želju da postanem uspešan sportista i zato mi nije bilo teško da prihvatim pravila igre i ponašanja koja su važila u klubu'', priča Veljko Burazor za MOZZART Sport.

Pravila se svode na dve reči – discplina, na terenu i van njega, i škola, koja se ne može zapostaviti zbog ljubavi prema lopti. Nije jednostavno izvršavati sve obaveze, ali velika odricanja i pomoć roditelja održavaju mladog fudbalera na pravom putu .

''Podrška roditelja mi mnogo znači, zahvaljujući njima stižem da završim sve obaveze u klubu i gimnaziji, gde idem u deveti razred prirodno-tehničkog smera. Zasad ne razmišljam o tome šta bih mogao da radim kad završim školu, jer misli su mi usmerene samo ka fudbalu''.

Najmlađi je član U15 Štugartove ekipe, ali verovatno i njen najsvestraniji igrač. Dolaskom kod Švaba zauzeo je mesto špica, da bi se kasnije pokazao u sredini, na poziciji defanzivnog veznog igrača.

''Poslednje dve godine igra i desnog beka i mislim da je dosta brzo savladao to što su treneri od njega tražili. Cilj mu je da još ojača, posebno da popravi udarac levom nogom, jer bi onda mogao da pokrije obe bočne strane. Ima sve uslove u Štutgartu da napreduje, jer slava kluba u kojem trenira podiže samopouzdanje mladom fudbaleru, ali ga uči disciplini i kako da zadrži pozitivan sportski duh. Zadovoljni smo kako se razvija kao ličnost, ali smo svesni da je pred Veljkom dugačak put i mnogo rada do onoga što on sanja da postigne'', kaže otac Željko Burazor.

Veljko ističe da je u zvezdaškoj porodici jedini on partizanovac, u Nemačkoj navija za Borusiju Dortmund, a idol mu je Dani Alves. O reprezentaciji, naravno, razmišlja kao i svaki dečak njegovog uzrasta.

''Voleo bih da zaigram za Srbiju ako bi me pozvali'', zaključio je Veljko Burazor.

SELIDBE „SRPSKIH SINOVA

Nekoliko „srpskih sinova“ tokom letnjeg prelaznog roka promenilo je klupske boje. Reprezentativac Češke i štoper Milana Stefan Simić igraće naredne sezone na pozajmicu u italijanskom Varezeu koji se takmiči u Serji B. Status pozajmljenog igrača imaće i Zoran Švonja, koji se iz Parme preselio u Salernitanu, dok je profesionalni ugovor s Vičencom potpisao Srđan Spiridonović, dojučerašnji fudbaler bečke Austrije.

U Srbiju su došli Petar Petrović iz švedskog Malmea u niški Radnički na pozajmicu do kraja polusezone, a Aleksandar Janković iz Ado den Haga će naredne tri godine imati obaveze prema Jagodini.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.